Od Smole – adobestock.com

Odstranjevanje sledi vode z ogledal

Vodne sledi na ogledalih so nevšečnost, s katero se je soočila že večina izmed nas. Če niso odstranjene pravilno, na ogledalu ostanejo vidni madeži. Ne glede na to, kje živite, ste zagotovo že naleteli na te trdovratne vodne packe na vaših ogledalih v kopalnici, vetrobranskem steklu avtomobila in na oknih. Nepravilno in nepravočasno čiščenje lahko privede do zmanjšanja kvalitete in koristi ogledal in stekel. Pri čiščenju vodnih sledi in čiščenju ogledal vam je na voljo več čistilnih sredstev. Če iščete odgovore glede čiščenja vodnih sledi in ogledal ter stekla, nadaljujte z branjem in izvedeli boste enostavne načine, kako to storiti.

Odstranjevanje vodnih sledi z ogledal

Okna v kuhinji in kopalnici ter ogledala so najpogostejša mesta, ko gre za sledi vodnih kapljic, saj jih lahko vodne kapljice zlahka poškropijo zaradi bližine pip in umivalnikov. Obstaja več načinov, s katerimi se lahko znebite vodnih sledi, če pa je vaša voda trda, vsak način ne bo deloval.

Tu je nekaj enostavnih korakov za odstranjevanje vodnega kamna z oken in  ogledal, da bodo ponovno izgledala kot nova.

Korak 1: Naredite mešanico 50% belega kisa in 50% vode.

Korak 2: Vzemite brisačo in jo namočite v mešanico. Uporabite jo za brisanje vodnih sledi. Prepričajte se, da je brisača dovolj mokra.

Korak 3: Na mestih, kjer so madeži bolj trdovratni pridržite brisačo za nekaj minut. Kislost kisa bo pripomogla k mehčanju mineralov trde vode, kar bo olajšalo odstranjevanje madežev. Mokro brisačo lahko obesite tudi na ogledalo ali okensko steklo, dokler sledi vode ne izginejo.

Za enostavnejše odstranjevanje sledi vodnega kamna lahko uporabite WD-40, saj učinkovito odstrani sledi vode z ogledal. Je učinkovito pršilo za čiščenje ogledal in odstranjevanje sledi vode, vaša ogledala pa bodo ponovno izgledala kot nova.

Odstranjevanje vodnega kamna z velikih stekel ali oken

Vodne sledi oz. sledi vodnega kamna se pojavljajo tudi na drugih površinah, kot so na primer vrata tuš kabine. Za takšna velika mesta bi porabili preveč časa, če bi sledili zgoraj navedeni metodi namakanja brisač. Da se znebite vodnih sledi z tako velikih površin, sledite naslednjemu postopku

Korak 1: Pripravite mešanico 50% vode in 50% kisa. Vzemi plastično pršilno plastenko in mešanico vlijte v njo.

Korak 2: Z mešanico popršite površino. Z brisačo površino in tako z nekaj truda očistite sledi vode.

Korak 3: Steklo temeljito sperite in odvečno vodo obrišite z gobico in čisto krpo.

Korak 4: V primeru trdovratnih madežev, lahko le te omehčate z uporabo stare zobne ščetke.

Več nasvetov in trikov

Sledi seznam preizkušenih metod za odstranjevanje vodnih sledi in kamna s stekla in ogledal. S temi čistilnimi sredstvi boste omehčali minerale v vodnih sledeh in te zlahka odstranili, vaša okna in ogledala pa bodo ponovno svetleče čista.

WD-40:

WD-40 je odličen, ko se gre za  čiščenje ogledal in odstranjevanje vodnega kana in sledi. Je enostaven za uporabo, saj je vse, kar morate storiti to, da ga popršite po površini, pustite malo delovati in obrišite s čisto krpo. Vaša okna in ogledala bodo ponovno svetlečo čista in kot nova. Omogoča enostavno in hitro odstranjevanje vodnih madežev saj v stiku z minerali, ki jih najdemo v vodi,  reagira in sprošča njihove vezi in tako omogoči enostavno odstranjevanje vodnih madežev.

Beli kis:

Če je na ogledalu nekaj zelo trdovratnih madežev, lahko te očistite s čistim belim kisom. Popršite kis na steklo ali v njemu namočite brisačo in to uporabite za čiščenje madežev. Prepričajte se, da pred uporabo namestite ustrezne gumijaste rokavice, ter svoje roke zaščitite pred kislostjo kisa.

Limonin sok:

Limonin sok je prav tako priročen, ko je govora o odstranjevanju vodnih sledi z ogledal, saj je kisel. Pomešajte limonin sok z vodo in to zmes uporabite za odstranjevanje madežev z ogledal in stekla.

Soda bikarbona:

Je odlično čistilno sredstvo. Napravite mešanico vode in sode bikarbone in pasto nanesite na prizadeta območja ogledala ali stekla. Pustite delovati približno pol ure, nato ga obrišite z mokro brisačo in temeljito sperite. Površina bo ponovno izgledala kot nova.

Čistilni alkohol:

Pri odstranjevanju vodnih sledi z ogledal in stekla je priročen tudi čistilni alkohol. Eno enoto alkohola pomešajte v štiri enote vode. Mešanico uporabite za čiščenje oken. Učinkovita je za odstranjevanje vodnih madežev z blago intenzivnostjo in je odlična alternativa za čiščenje oken in ogledal.

Pralno sredstvo za umivanje posode v prahu:

Za čiščenje vodnih sledi z ogledal in stekla se lahko uporablja tudi preprosta mešanica pralnega sredstva za pomivanje posode v prahu in vode.

Amonijak:

Napravite mešanico amonijaka in vode, v njo potopite brisačo in jo uporabite za čiščenje vodnih sledi z ogledal in stekla. Pomembno je, da ob uporabi amonijaka nosite zaščitne rokavice, saj lahko ta povzroči resne poškodbe. Prav tako lahko povzroči draženje kože, zato bodite pri ravnanju z njim pazljivi.

Za čiščenje lahko uporabite navedene nasvete ali pa uporabite WD-40 saj enostaven za uporabo in ne potrebuje nobene predpriprave.

WD-40, enostaven za uporabo, deluje hitro in zagotavlja odlične rezultate, ko se gre za čiščenje ogledal in odstranjevanje sledi vode in vodnega kamna.