Serija Pumpaj Slovenija 2021 se je zaključila v Ljubljani

 

Pumpaj Slovenija 2021 - Ljubljana, Fužine

Kar 75 tekmovalk in tekmovalcev se je prišlo pomeriti v Kolopark Nove Fužine v Ljubljani, na največji grbinasti poligon v državi, ki so ga tu pred tremi leti postavili graditelji Alliance ASE. Kljub temu, da je nad Ljubljano večino dne sedela megla, medtem ko se je večji del Slovenije kopal v soncu.

Pumpaj Slovenija 2021 - Ljubljana, Fužine

Pri Foksiju, Filipu in Mateju

Razpoloženje je bilo kljub nižjim temperaturam odlično. Lisjaček Foksi je bil razigrano razpoložen, v Foksijevo kolesarsko šolo pa so prišle tri skupine uka željnih mladih kolesark in kolesarjev, na katere sta znanje prenašala ambasador programa Grbine so fine Filip Flisar in učitelj Kolesarske zveze Slovenije Matej Žan.

Pumpaj Slovenija 2021 - Ljubljana, Fužine

Pumpaj Slovenija 2021 - Ljubljana, Fužine

 

Lisjak foksi je vseskozi demonstriral uporabo WD-40 izdelkov.

WD-40 ponuja tudi linijo izdlekov WD-40 BIKE, ki je namenjena vsem kolesarjem.

Pumpaj Slovenija 2021 - Ljubljana, Fužine

 

Kar nori časi

Rekreativci oziroma »normalni« uporabniki bodo razumeli, da pumptrack po zunanji liniji v solidnem tempu prevoziš v nekako 20 sekund. Seveda lahko traja tudi bistveno dlje… No, pumptrack bojevniki so že v soboto ta čas pomaknili povsem blizu kar neverjetnim petnajstim sekundam.

Tokrat so se zbrali tekmovalci iz 14 različnih klubov, z najštevilčnejšo udeležbo tekmovalcev je prevladal ljubljanski KD Rajd. Omenimo lahko še, da je najhitrejši čas dneva v soboto postavil komaj 11 letni Jošt Ložar!!!

Vrstni redi iz Ljubljane so na voljo tukaj:
https://pumptrack.si/pumpaj-slovenija/rezultati/

Pumpaj Slovenija 2021 - Ljubljana, Fužine

 

Dobrodelno

V dobrodelnem delu sporeda z imenom En krog za razvoj pa so udeleženci s hitrim kroženjem po pumptracku ter s skakanjem v višino (Matej Žan je preskočil 110 cm!) zbrali 661 evrov. Namenjeni bodo izvedbi tečaja kolesarjenja na pumptracku za otroke iz socialno ogroženih družin, skupaj z brezplačno uporabo BMX koles, ki jih posodi Bičikleto.

Pumpaj Slovenija 2021 - Ljubljana, Fužine

 

 

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Gostitelj finalne prireditve je bilo ljubljansko društvo Supersnurf s podporo Mestne občine Ljubljana. Dirka Pumpaj Slovenija je bila hkrati tudi zadnja v letošnjem B4X pokalu.

Pumptracki širom Slovenije tudi po koncu serije še zdaleč ne bodo samevali. Saj veš, nekaj krogov, pa ti je že vroče. Prireditve Pumpaj Slovenija pa se znova začnejo spomladi.

Video reportažo z dogodka si lahko ogledate na youtube kanalu Kolesarske Zveze Slovenije

 

www.pumptrack.si.

Fotografije Jure Gasparič