tracking

Politika zasebnosti

WD-40 IZJAVA O ZASEBNOSTI SPLETNEGA MESTA IN PIŠKOTKIH

Zadnjič pregledano 26. maja 2018

[HINT d.o.o., trgovina in storitve, Vir Zoisova 34, 1230 Domžale z matično številko podjetja 8533431000 (“HINT d.o.o.”], “mi”) upravljamo s to spletno stranjo (“Spletna stran”). Zelo resno jemljemo zasebnost tistih, ki obiščejo spletno stran (“vas”). Zavezani smo k spoštovanju zakonodaje o varstvu podatkov, ki ureja obdelavo vaših osebnih podatkov in vam podeljuje različne pravice v zvezi s temi podatki.

Kaj vsebuje ta izjava?

Izjava o zasebnosti (»izjava«) opisuje, kako uporabljamo osebne podatke, ki jih zbiramo, ali ki nam jih posredujejo obiskovalci spletnega mesta, vključno z osebnimi podatki, ki jih dobimo pri ponudbi storitev prek spletne strani (»storitve«). Naše storitve lahko uporabljate le, če imate več kot 16 let. Izjava o zasebnosti zavezuje tudi podjetje WD-40 Company Limited (“WD-40 Company”).  To podjetje upravlja z spletna stranjo. Sedež podjetja se nahaja na Brick Close, Kiln Farm, Milton Keynes, MK11 3LJ.

To izjavo podajamo, ker imate pravico vedeti, katere podatke o vas zbiramo, kako jih varujemo in uporabljamo ter v katerih okoliščinah jih lahko razkrijemo. Izjava opisuje tudi vaše pravice do varstva podatkov, vključno s pravico do ugovora na nekatere obdelave, ki jih izvajamo. Več informacij o vaših pravicah in o tem, kako jih lahko uveljavljate, je navedeno v razdelku 11 v nadaljevanju besedila.

Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo to Izjavo. Če bomo to Izjavo bistveno spremenili, vas bomo o tem obvestili, bodisi po elektronski pošti, bodisi z obvestilom na spletnem mestu; po potrebi bomo pridobili vaše soglasje.

 1. Podatki, ki jih zbiramo
 2. Kako uporabljamo vaše podatke
 3. Skupna raba in razkrivanje podatkov
 4. Tržne komunikacije
 5. Mednarodni prenos podatkov
 6. Varnost
 7. Piškotki
 8. Povezave do drugih spletnih mest
 9. Vaša prenesena vsebina
 10. Ohranjanje podatkov
 11. Vaše pravice
 12. Kako posodobiti svoje podatke
 13. Kontaktni podatki

 

 1. Podatki, ki jih zbiramo

Ta izjava razlaga, kako uporabljamo osebne podatke, ki jih zbiramo, ali ki nam jih pošiljajo uporabniki našega spletnega mesta.

Osebne podatke o vas zbiramo in obdelujemo, ko komunicirate z nami in z našo spletno stranjo, in ko kupujete blago od nas in uporabljate naše storitve. Ti podatki vključujejo:

 • Vaše ime
 • Vaš spol
 • Vašo starost/datum rojstva
 • Vaš zakonski stan
 • Vaše podjetje, naziv delovnega mesta in poklic
 • Vaš e-poštni naslov in telefonsko številko
 • Vaš poštni naslov
 • Vaše podatke o plačilu
 • Vsebina, ki jo preskrbite, vključno s fotografijami, zvočnimi in / ali videoposnetki (»vsebina končnega uporabnika«)
 • Vaše tržne nastavitve, vključno z morebitnimi soglasji, ki ste nam jih dali
 • Informacije, povezane z brskalnikom ali z napravo, ki jo uporabljate za dostop do spletnega mesta

WD-40 Company, ki upravlja s to spletna stranjo, lajko zbira tudi podatke, ki se nanašajo na napravo ali spletni brskalnik, ki ga uporabljate za dostop do te strani, kot tudi podatke prijave naslovov internetnega protokola (“IP”), ponudnika internet, iztopne strani, operacijski system, datum in čas, podatke o obisku. Poglejte v zavihek “Piškotki” spodaj.

Zbirni podatki

WD-40 Company uporablja podatke o uporabnikih za pripravo anonimnih, združenih statističnih podatkov za operativne in tržne namene. Takšni nameni vključujejo primerjalno analizo, določanje ustrezne ravni strojne opreme, določanje števila zaposlenih, ki bodo potrebni za zagotavljanje storitev našim uporabnikom in poročanje o številu uporabnikov, ki te storitve uporabljajo. Ti anonimni, združeni podatki se nikakor ne uporabljajo tako, da bi lahko identificirali posameznega uporabnika.

 1. Kako uporabljamo vaše podatke

Podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo za naslednje namene:

 • Skladno z našimi zahtevami o vodenju našega poslovanja in o prizadevanju za legitimne interese, kjer naši interesi niso v nasprotju z vašimi pravicami o varstvu podatkov, še posebej:
  • Odgovori na vasa vprašanja
  • Podpirati vaše sodelovanje na tekmovanjih in v anketah
  • Pomagati nam pri zagotavljanju boljših izdelkov in storitev: na primer, oceniti uspešnost našega osebja, oceniti kakovost naših izdelkov in storitev ter pomagati izboljšati našo spletno stran, naprave in storitve
  • Zagotavljanje varnosti naših spletnih strani in sistemov informacijske tehnologije ter varovanje naših pravic
  • Če bo potrebno, bomo podatke uporabljali v zvezi s pravnimi zahtevki, skladnostjo, regulativnimi in preiskovalnimi nameni (vključno z razkrivanjem takšnih podatkov v zvezi s pravnim ali sodnim postopkom)
  • Če kot plačilo navedete kreditno ali debetno kartico, bomo pri tretjih osebah preverili veljavnost razvrstne kode, številke računa in številke kartice, ki ste jih posredovali, da bi preprečili goljufije
 • Podatki, za katere nam daste vaše soglasje:
  • Poslali vam bomo neposredne ponudbe v zvezi z našimi ustreznimi izdelki in storitvami ali drugimi izdelki in storitvami, ki jih zagotavljamo mi, naše podružnice in skrbno izbrani partnerji. Če ne želite več prejemati reklamnih materialov od nas, nam povejte. V 4. razdelku te Izjave je razloženo, kako lahko to storite.
  • WD-40 Company postavlja piškotke in uporablja podobne tehnologije, kot je navedeno v poglavju o piškotkih v tej Izjavi, in skladno z informacijami, ki so vam bile poslane o tem, kdaj se te tehnologije uporabljajo
  • Ob drugih priložnostih, kjer vas prosimo za soglasje, bomo podatke uporabili za namen, ki vam ga bomo takrat pojasnili.
 • Za namene, ki jih zahteva zakon:
  • Na zahtevo vladinih organov ali organov kazenskega pregona, ki izvajajo preiskavo
 • Za izpolnitev pogodbe, ali pri sprejemnju ukrepov, povezanih s pogodbo: to je pomembno, če boste kupovali od nas ali pa če se boste vključili v tekmovanje, ki ga vodimo. To vključuje:
  • izpolnjevanje naročil in vaša plačila
  • zagotavljanje storitev za stranke povezane z vašimi interakcijami z nami ali odgovore na vašo poizvedbo
 • urejanje dostave ali drugega načina zagotavljanja izdelkov, storitev ali nagrad
 1. Skupna raba in razkrivanje podatkov

WD-40 Company vaše osebne podatke deli znotraj podjetja WD-40 in družb v skupini, ki sodelujejo pri izvajanju zgoraj opisane obdelave. Osebne podatke, povezane z vami, lahko uporabimo za prilagajanje reklamnih in tržnih sporočil, ki jih prejmete na spletnem mestu, ali pa lahko to storimo v sodelovanju z zunanjimi podjetji (npr. Facebook). Zbirni podatki se lahko delijo s temi podjetji, da bi se dosegla prilagoditev. Anonimni kliki, število ogledov strani, ki se izračuna po oznakah pikslov in združeni demografski podatki se bodo prav tako delili z našimi oglaševalci in poslovnimi partnerji (npr. Google).

WD-40 pdatke o vašem obisku spletnega mesta uporablja tudi za izvajanje statistične analize, da bi izmerili zanimanje in uporabo različnih področij spletnega mesta. Te podatke delimo z ustreznimi oglaševalci ali z zunanjimi strankami. Vseeno pa bomo tretjim osebam posredovali le zbirne podatke iz teh analiz, ne pa tudi specifičnih podatkov o uporabnikih.

Osebne podatke bomo delili s tretjimi strankami kot ponudniki storitev (vključno s tehnološkimi svetovalci in prodajalci CRM), ki bodo v primeru zagotavljanja storitev naši Družbi dobili dostop do podatkov, ki ste nam jih posredovali, in jih bodo obdelovali v imenu nas in WD-40 Company za zgoraj navedene namene. Take tretje stranke vključujejo ponudnike spletnega gostovanja, vzdrževanja in tehnologije ter CRM storitev. Vsak od teh ponudnikov storitev je pogodbeno zavezan, da nam posreduje storitve na način, ki je skladen s to Izjavo.

Naši zaposleni, zastopniki in izvajalci morajo imeti poslovni razlog za dostop do vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke delimo tudi s tistimi, ki nam pomagajo upravljati ali nuditi Storitve (npr. administracijo sporočil, statistične analize, obdelavo podatkov in izpolnjevanje naročil) ali z zunanjimi izvajalci, zastopniki ali sponzorji, ki nam pomagajo pri upravljanju, presojanju in pri vidikih za izpolnjevanje nagrad na natečajih in promocijah. Ti zunanji izvajalci ali zastopniki bodo vaše osebne podatke uporabljali samo, da bi nam posredovali določeno storitev in ne za druge namene.

Če bomo v prihodnje želeli vaše osebne podatke posredovati tretjim osebam, ki ne delujejo kot naši zastopniki ali ponudniki storitev, vas bomo o tem obvestili in vam ponudili možnost, da se odločite za izključitev.

V primeru prodaje, integracije in / ali prenosa podjetja v drugo podjetje bodo vaši podatki razkriti našim svetovalcem in morebitnim potencialnim kupčevim svetovalcem in bodo posredovani novim lastnikom podjetja. Vaši osebni podatki bodo prav tako razkriti, če bo to potrebno, da bi lahko izpolnjevali zakonske obveznosti, in tudi sicer, da bi lahko zaščitili svoje pravice, pravice naših povezanih družb, pravice ali varnost katerega koli posameznika ali javnosti, ter pravice naših uporabnikov ali tretjih oseb.

 1. Tržne komunikacije

Občasno vam želimo po e-pošti pošiljati informacije o drugih podobnih izdelkih ali storitvah družbe WD-40, za katere menimo, da vas bodo zanimali (vključno z glasili in promocijskimi sporočili). To bomo storili le, če se boste s tem strinjali, vendar imate kadarkoli pravico ugovarjati prejemu teh informacij ali profiliranju, ki ga izvajamo za neposredno trženje. To lahko storite:

 • po navodilih za izključitev, ki so vključena v vsako e-poštno sporočilo, ki vam ga bomo poslali; ali
 • nas kontaktirajte z uporabo kontaktnih podatkov v razdelku 13 spodaj.
 1. Mednarodni prenos podatkov

Vaše osebne podatke ne prenašamo v države zunaj Evropskega gospodarskega prostora (“EGP”), razen znotraj podjetja WD-40 v ZDA (samo-potrjevanje v okviru programa EU-US Privacy Shield). V kolikor se bo to spremenilo, vas bomo o tem obvestili.

 1. Varnost

Uvedli smo primerne tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi smo zavarovali vaše osebne podatke pred naključno izgubo in nepooblaščenim dostopom, uporabo, spreminjanjem ali razkritjem.

Sledimo splošno sprejetim industrijskim standardom, ki ščitijo osebne podatke, ki nam jih posredujejo uporabniki, tako med prenosom in ko jih že pridobimo. Vendar noben način prenosa prek interneta ali metoda elektronskega shranjevanja ni 100% varna. Torej, medtem ko si prizadevamo za uporabo komercialno sprejemljivih sredstev za zaščito vaših osebnih podatkov, kljub vsemu ne moremo zagotoviti njihove absolutne varnosti.

 1. Piškotki

WD-40 Company uporablja piškotke, ki omogočajo lažjo in bolj koristno uporabo spletne strani. Ko obiščete spletno mesto, naši strežniki pošljejo piškotek na vaš računalnik. Sami po sebi vas piškotki osebno ne prepoznajo, temveč preprosto prepoznajo spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Obstajata dve vrsti piškotkov: sejni (začasni) in trajni (shranjeni). Sejni piškotki izginejo iz računalnika, ko zaprete spletni brskalnik ali izklopite računalnik. Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku, ko zaprete brskalnik ali izklopite računalnik. Trajne piškotke lahko odstranite po navodilih, navedenih v datoteki »pomoč« v brskalniku. Če ste se odločili, da vas lahko identificiramo, potem uporabljamo sejne piškotke, ki vsebujejo šifrirane podatke, ki nam omogočajo edinstveno identifikacijo.

Uporabljamo takšne trajne piškotke, ki jih lahko beremo in uporabljamo samo mi za prepoznavanje brskalnikov, ki so že obiskali spletno mesto. Ko nam uporabniki posredujejo prepoznavne podatke o sebi, jim dodelimo edinstven identifikator. Ta edinstveni identifikator je povezan s trajnim piškotkom, ki ga postavimo v uporabnikov spletni brskalnik. WD-40 Company je zelo previden glede varnosti in zaupnosti informacij, shranjenih v trajnih piškotkih. Na primer, v trajnih piškotkih ne shranjujemo številk računov ali gesel.

Če želite izbrisati vse piškotke, ki so že na vašem računalniku, si oglejte razdelek za pomoč in podporo v vašem spletnem brskalniku, kjer najdete navodila za iskanje datoteke ali imenika, ki hrani piškotke.

Upoštevajte, da z izbrisom piškotkov ali onemogočanjem prihodnjih piškotkov morda ne boste mogli dostopati do določenih področij ali funkcij spletnega mesta.

Če želite izvedeti več o piškotkih, obiščite: www.allaboutcookies.org ali si oglejte www.youronlinechoices.eu ki vsebuje dodatne informacije o vedenjskem oglaševanju in zasebnosti na spletu.

WD-40 uporablja naslednje piškotke:

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so ključnega pomena, da bi vam omogočili premikanje po spletni strani in uporabo njenih funkcij. Brez teh piškotkov ni mogoče zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer shranjevanja vaših podatkov za prijavo ali shranjevanja predmetov nakupovalne košarice.

Zmogljivostni piškotki

Ti piškotki zbirajo anonimne podatke o tem, kako ljudje uporabljajo našo spletno stran. Na primer, uporabljamo piškotke Google Analytics, ki nam pomagajo razumeti, kako stranke pridejo na našo spletno stran, brskajo ali uporabljajo našo spletno stran in označujejo področja, in s pomočjo katerih lahko izboljšamo področja, kot so navigacija, nakupovalne izkušnje in tržne kampanje. Podatki, ki jih shranjujejo ti piškotki, nikoli ne kažejo osebnih podatkov, iz katerih bi bilo mogoče ugotoviti vašo identiteto.

Funkcionalnostni piškotki

Ti piškotki shranjujejo izbire, ki jih naredite, na primer državo, ki jo obiščete na naši spletni strani, jezik in iskalne parametre, kot so velikost, barva ali linija izdelkov. Te lahko nato uporabite, da vam zagotovijo izkušnjo, primernejšo vaši izbiri, ter obiske, ki vam bodo bolj prilagojeni in prijetni. Podatki, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimni in ne morejo slediti vaši dejavnosti brskanja na drugih spletnih mestih.

Piškotki socialnih medijev

Ti piškotki vam omogočajo, da delite vaše dejavnosti na spletnem mestu na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Ti piškotki niso pod našim nadzorom. Oglejte si ustrezne pravilnike o zasebnosti za delovanje njihovih piškotkov.

Log datoteke

Kot velja za večino spletnih mest, tudi mi zbiramo določene podatke samodejno in jih shranjujemo v log datotekah. Te informacije ne prepoznajo posameznih uporabnikov. Log datoteke vključujejo naslove internetnega protokola (»IP«), vrsto brskalnika, ponudnika internetnih storitev, strani za sklicevanje / izhod, operacijski sistem, datum / časovni žig in podatke o klikih. WD-40 te podatke uporablja za analizo trendov, za upravljanje spletnega mesta, za prikaz, za spremljanje premikanja uporabnikov po spletnem mestu in za zbiranje demografskih podatkov o naši uporabniški bazi kot celoti. Samodejno zbrane podatke ne povezujemo z vašimi osebnimi podatki. Nekatere anonimne podatke vašega obiska spletnega mesta WD-40 zbere preko industrijskih standardov in komercialno dostopnih rešitev za spletno analitiko, vključno z “Omniture Web Analytics”.

Clear GIF (spletni svetilniki)

WD-40 uporablja clear gif (spletne svetilnike), ki nam pomagajo bolje upravljati vsebine na spletni strani, tako da nam sporočijo, katere vsebine so učinkovite. Spletni svetilniki so majhne sličice z edinstvenim identifikatorjem, podobno kot piškotki, in se uporabljajo za sledenje spletnih gibanj spletnih uporabnikov. V nasprotju s piškotki, ki so shranjeni na trdem disku uporabnikovega računalnika, so spletni svetilniki nevidno vgrajeni v spletne strani in so približno velikosti pike na koncu stavka.

V naših e-poštnih sporočilih, ki temeljijo na HTML, uporabljamo spletne svetilnike zato, da bi zvedeli, katera e-poštna sporočila so prejemniki odprli. To nam omogoča, da ocenimo učinkovitost nekaterih komunikacij in učinkovitost naših marketinških akcij. Če želite onemogočiti pošiljanje teh e-poštnih sporočil, poglejte razdelek 4 spodaj.

 1. Povezave do drugih spletnih mest

Spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih strani, nad katerimi nimamo nadzora. Nismo odgovorni za pravilnike o zasebnosti ali prakse drugih spletnih mest, na katera se odločite povezati s te strani. Priporočamo vam, da pregledate pravilnike o zasebnosti teh drugih spletnih mest, da boste lahko razumeli, kako zbirajo, uporabljajo in delijo svoje podatke.

 1. Vaša prenesena vsebina

Zavedati se morate, da če prenašate komentarje, ideje, predloge, preglede izdelka in / ali vsebino končnega uporabnika skupaj z vašim imenom ali vašimi začetnicami na dele spletnega mesta, ki jih lahko pregledujejo drugi uporabniki, ali pa nam takšne informacije neposredno posredujete, bomo vaše pripombe, ideje in predloge ter vaše ime uporabili za naše tržne namene.

Če si premislite in ne želite več, da bi se vaši podatki uporabljali na ta način, se obrnite na nas prko kontaktnih podatkov, navedenih v razdelku 13 spodaj.

 1. Ohranjanje podatkov

Pri obdelavi osebnih podatkov za namene trženja ali z vašim soglasjem obdelujemo podatke vse dokler nas ne zaprosite, da s tem prenehamo, in še krajši čas po tem (dokler ne omogočimo izvajanje vaših zahtev). Prav tako vodimo evidenco o tem, da ste nas prosili, naj vam ne pošiljamo neposrednega trženja, ali da ne obdelujemo vaših podatkov za nedoločen čas, kar nam omogoča, da lahko spoštujemo vaše zahteve v prihodnosti.

Kadar obdelujemo osebne podatke, da bi bili vam kot stranki na uslugo, in sicer v zvezi z izvajanjem pogodbe, storitev, ali za tekmovanje, potem podatke hranimo pet (5) let od vaše zadnje interakcije z nami.

 1. Vaše pravice

Imate pravico zahtevati kopijo vaših osebnih podatkov. Prav tako imate pravico zahtevati, da popravimo, izbrišemo ali omejimo (ustavimo vsako aktivno) obdelavo vaših osebnih podatkov in da pridobite osebne podatke, ki ste nam jih posredovali za pogodbo ali z vašim soglasjem, v strukturirani, običajno uporabljani in strojno čitljivi obliki, ter nas lahko prosite, da te podatke delimo drugemu nadzorniku podatkov.

Imate pravico ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov v nekaterih okoliščinah (zlasti če nam ni bilo treba obdelati podatkov za izpolnitev pogodbenih ali drugih zakonskih zahtev ali kadar uporabljamo podatke za neposredno trženje).

Te pravice so lahko omejene, na primer, če bi izpolnjevanje vaše prošnje razkrilo osebne podatke o drugi osebi ali kršilo pravice po zasebnosti drugih ali če nas prosite, da izbrišemo informacije, ki jih po zakonu moramo ohranjati, ali imamo utemeljene legitimne interese za njihovo ohranjanje.

Če želite uveljavljati katero koli od teh pravic, lahko stopite v stik z nami z uporabo kontaktnih podatkov v razdelku 13 spodaj. Če imate nerešene pomisleke, imate pravico vložiti pritožbo nadzornemu organu za varstvo podatkov v kraju, v katerem živite, delate, ali kjer menite, da je prišlo do kršitve.

Za ogled spletnega mesta vam ni treba posredovati nobenih osebnih podatkov. Če uporabljate naše storitve, vas bomo prosili, da nam posredujete podatke. Ko vas prosimo, da nam posredujete podatke, vam bomo pojasnili, ali je treba posredovati podatke, ki jih zahtevamo, da bi vam lahko ponudili storitve, do katerih želite dostopati, in ali je posredovanje kakršnih koli informacij, ki jih zahtevamo, neobvezno. Če se odločite, da ne boste posredovali informacij, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih storitev.

 1. Kako posodobiti svoje podatke

Če želite spremeniti ali posodobiti podatke, ki jih imamo, in ki se nanašajo na vas, se obrnite na nas, tako da uporabite kontaktne podatke v razdelku 13.

 1. Kontaktni podatki

HINT, trgovina in posredništvo, d.o.o. je upravljavec vaših osebnih podatkov. Če imate kakršna koli vprašanja o tej izjavi, se obrnite na naš naslov: info@hint.si oziroma HINT d.o.o., trgovina in storitve, Vir Zoisova 34, 1230 Domžale.

Kontaktirajte nas

HINT d.o.o., Vir, Zoisova 34, SI-1230 Domžale

© 2021 WD-40 Company