Od sp4764 – stockabode.com

Kako odstraniti znake obrabe s keramičnih ploščic

Znaki obrabe so črne črte, ki jih na tleh pustijo predmeti s trdim gumijastim dnom, kot so čevlji s trdimi podplati, pete, pohištvo, lestve, igrače itd. Vsa trdna tla v vašem domu so dovzetna za znake obrabe. Te vašim tlom dajejo neprijeten videz. Na prvi pogled se morda zdi, da jih je težko odstraniti, vendar znakov obrabe dejansko ni  tako težko odstraniti. Za odstranjevanje boste potrebovali manj napora, kot ste predvidevali. Vaša tla bodo ponovno izgledala čista, brez veliko vloženega truda.

Tukaj smo za vas zbrali nekaj preprostih nasvetov in trikov in nekaj odstranjevalcev znakov obrabe, ki vam lahko pomagajo pri odstranjevanju znakov obrabe z vaših keramičnih tal.

Za odstranjevanje gume poskusite uporabiti gumo

Gume različnih vrst je mogoče uporabiti eno proti drugi, ko gre za odstranjevanje znakov obrabe. Tukaj smo opisali nekaj načinov, kako lahko uporabite gumo različnih vrst, da se znebite znakov obrabe z vaših keramičnih tal.

Radirke

Za odstranjevanje manjših znakov obrabe lahko uporabite radirko svinčnika. Ta deluje dovolj dobro, da odstrani manjše madeže.  Prepričajte se, da na koncu počistite ostanke radirke, sicer bodo ostanki pustili na tleh lastne sledi. Na trgu je na voljo veliko radirk, ki so bile izdelane posebej za ta namen. Pri izbiri se prepričajte, da ni izberete takšne, ki je pretrda, saj bi lahko z vaših tal odstranila lak. Najprej izdelek preizkusite na manjših in bolj skritih površinah.

Teniški copati

Gumijasti podplati teniških čevljev so prav tako odličen odstranjevalec znakov obrabe in odlično delujejo, ko se soočate z večjimi znaki obrabe. Potegnite čez poškodovan del tal s peto teniškega copata. Copat lahko tudi obujete. Na ta način boste lahko na poškodovano območje pritisnili z dovoljšnim pritiskom. Prepričajte se, da znake obrabe skušate odstraniti z krožnim gibanjem.

Teniška žogica

Za odstranjevanje znakov obrabe  s tal lahko uporabite tudi teniško žogico. Ta odstranjevalec znakov obrabe deluje najbolje na področjih, kjer so znaki večji. Vzemite teniško žogico in ji na vrhu vrežite majhen “X”. “X” naj bo velikosti biti približno 1/4 žogice. Pomembno je, da med rezanjem žogice ne držite v rokah, saj se lahko poškodujete. Ko ste v teniško žogico končno vrezali X, vanj vstavite ročaj metle in pričnite z odstranjevanjem znakov obrabe s tal.

Dodatni triki

Če zgoraj omenjeni triki ne delujejo dovolj dobro, vam ponujamo dodatne dodatne nasvete za pomoč.

Pasta s sode bikarbone

Dve žlici sode bikarbone raztopite v topli vodi. Prepričajte se, da pasta ni preveč tekoča. Vzemite mehko krpo in nanesite pasto ter nežno drgnite območja z znaki obrabe. Ko uspešno odstranite znake obrabe, uporabite čisto vlažno krpo in tla osušite.

Zobna pasta

Za odstranjevanje znakov obrabe   s tal lahko uporabite tudi zobno pasto. Na čisto krpo nanesite majhno količino zobne paste in z njo s krožnimi gibi očistite prizadeto območje. Ko končate, območje očistite z vlažno krpo, ter ga temeljito posušite.

WD-40

Eden izmed najlažjih za uporabo in najučinkovitejših načinov odstranjevanja znakov obrabe je WD-40. Pošpricajte manjšo količino  WD-40 na papirnato brisačo ali mehko čisto krpo. Z brisačo ali krpo nato očistite prizadeta območja. Pazite, da pri drgnjenju niste preveč grobi, čistite z mahttps://www.wd40.co.uk/jhnimi, mehkimi in krožnimi potezami. Območje nato obrišite s čisto vlažno krpo in pustite, da se posuši. WD-40 z lahkoto odstrani znake obrabe in je enostaven in učinkovit način, da se teh znebite, ne da bi pri tem poškodovali tla ali lak.

Opozorila

Tukaj je nekaj pomembnih stvari, ki jih je treba upoštevati pri uporabi zgoraj omenjenih nasvetov za odstranjevanje znakov obrabe s keramičnih tal.

  • Metode in izdelke vedno najprej preizkusite na majhnih in skritih delih. Tako se prepričate, da pri čiščenju ne bo prišlo do bledenja ali razbarvanosti tal.
  • Če ste glede uporabe odstranjevalcev znakov obrabe s tal v dvomih, ne oklevajte in vedno informacije preverite pri prodajalcu ali proizvajalcu, ter se prepričajte, da ni nejasnosti. Vprašate lahko tudi za dodatne nasvete, kot tudi opozorila in pomembne korake, ki jih je treba upoštevati pri odstranjevanju znakov obrabe s keramičnih tal.

Navedeni nasveti in triki, ter odstranjevalci znakov uporabe s tal Vam lahko pomagajo pri odstranjevanju znakov uporabe  s tal. Pri uporabi teh nasvetov poskrbite, da delovanje najprej preizkusite na skritih in manjših površinah tal, ter se tako prepričate, da ne pride do bledenja tal ali poškodbe laka. Prav tako pri drgnjenju ne bodite preveč grobi, saj lahko tudi tako povzročite razbarvanje.