Kaj WD-40 sploh pomeni?

WD-40® pomeni Water Displacement (spodrivanje vode), 40.  pa je predstavlja v katerem poizkusu je ustvarjalcem uspelo napravit željeno formulo. To ime je tudi bilo zapisano v laboratorijskem dnevniku, ki je bila formula izpopolnjena. Razvil jo je Norm Larsen leta 1953, ko je poskušal izdelati formulo za preprečevanje korozije –  to pa je lahko doseči z izpodrivanjem vode. Normova vzrajnost se je izplačala, ko je formulo izpopolnil v svojem 40. poizkusu. Kaj torej pomeni WD-40?

Kaj so lastnosti WD-40 večnamenskega izdelka?

WD-40® VEČNAMENSKI IZDELEK IZPOLNJUJE PET OSNOVNIH FUNKCIJ:

MAŽE: Mazalne sestavine izdelka se široko razpršijo in trdno oprimejo vseh gibljivih delov.

PRODIRA V GLOBINO: WD-40® večnamenski izdelek sprosti vezi med rjo in kovino, ter s tem sprosti zagozdene mehanizme, sprijete in zamrznene dele in rjo.

ŠČITI: Izdelek ščiti kovinske površine s korozijsko odpornimi sestavinami za zaščito pred vlago in drugimi korozivnimi elementi.

ODSTRANJUJE: WD-40® večnamenski izdelek prodre pod umazanijo, nesnago in zamaščene dele. Uporabite ga za odstranjevanje umazanije z orodja, opreme ali vozil. WD-40® večnamenski izdelek v tekoči obliki (raztopina) tudi raztaplja lepila, kar omogoča enostavno odstranjevanje odvečnega vezivnega materiala: Izdelek ščiti kovinske površine s korozijsko odpornimi sestavinami, in tako ščiti pred vlago in drugimi korozivnimi elementi. Odstranjuje rjao in preprečuje nastanek le te.

IZPODRIVA VLAGO: Ker ima sposobnost izpodrivanja vlage, WD-40® izdelek za večkratno uporabo hitro osuši električne sisteme, tako da ne pride do kratkih stikov, ki jih povzroča vlaga.

Kaj WD-40 večnamenski izdelek vsebuje?

WD-40 večnamenski izdelek je vsestranska rešitev za uporabo doma ali pri delu. Gre za zapleteno mešanico mazalnih olj, učinkovitih aditivov, površinsko aktivnih snovi in ​​topil, ki skupaj zagotavljajo mazanje, prodiranje v globino, izpodrivanje vode, čiščenje in korozijsko zaščito na različnih kovinskih površinah. Ne moremo vam resnično povedati, kaj so sestavine izdelka, saj je to naša najbolj varovana skrivnost, vendar vam lahko povemo, česa ne vsebuje. WD-40 ne vsebuje ribjega olja. Ne vsebuje kancerogenov, teratogenov ali mutagenov. Ne vsebuje nobenih težkih kovin. Ne vsebuje snovi, ki jih označujemo kot SVHC (Substances of Very High Concern). Prav tako ne vsebuje silikona, WD-40 pa je tudi brez kislin. Vsebuje CO2 pogonsko sredstvo (namesto LPG), zato iz vsake pločevinke dobite popoln izkoristek vsebine.

Kakšen je rok uporabe WD-40 večnamenskih izdelkov?

WD-40® je izdelek trajne narave, ki je zasnovan in izdelan v skladu z visoko stopnjo specifikacij. Izdelek mora  delovati, kot se od njega pričakje in ima skoraj neomejeno življensko dobo. Vendar pa je dejanska življenska doba izdelka pogojevana z fizičnimi lastnostmi materijalov iz katerih so narejeni sestavni deli ppločevinke, ventila… Zato se šteje, da je rok uporabnosti 5 let od datuma proizvodnje; vendar pa bo izdelek pogosto deloval in  svoje delo opravljal, kot je bilo pričakovano, precej dlje. WD-40® je potrebno shranjevati med 4 stopinj Celzija in 54 stopinj Celzija, pred uporabo pa ga je vedno potrebno pretresti.