Contact Cleaner – čistilec kontaktov je raztopina narejena na bazi alkohola. Uporablja se na električnih napravah in orodjih in v elektroniki. Funkcije in značilnosti izdelka so naslednje:

Čisti

Čistilec kontaktov razmaščuje, odstranjuje umazanijo in vlago z občutljive elektronike in električne opreme. Zelo hitro prodira do težko dostopnih mest, se hitro suši in ne pušča sledi ostankov umazanije. S površine nanosa zelo hitro izhlapi. Pred uporabo vedno izključite vse vire napajanja in počakajte, da se segrete površine ohladijo.https://wd40.si/specialist/

Odstranjuje lepilo

Contact Cleaner – čistilec kontaktov lahko uporabite tudi za odstranjevanje lepila oz. nalepk s površin. Primer za to je zamenjava vinjete. Po navadi, ko vinjeto odlepimo na vetrobranskem steklu ostanejo meli nje in ostanki lepila. S Contact Cleaner – čistilcem kontaktov jih obilneje popršimo in nato brez težav odstranimo.

Odstranjuje oksidacijo

Zelo pomembna značilnost Contact Cleaner – čistilca kontaktov je, da odstranjuje oksidacijo z občutljive elektronike in z električnih naprav. Oksidacijo odstranjuje, če je že nastala, ali pa preprečuje nastanek le te. Za čiščenje uporabimo WD-40 SPECIALIST Contact Cleaner – čistilec kontaktov v spreju. Pršimo lahko na široko ali z ozkim curkom. To omogoča posebna slamica Smart Straw.

Ne pušča sledi

Ena najpomembnejših kvalitet WD-40 SPECIALIST Contact Cleaner – čistilca kontaktov je, da na površini, ki smo jo z njim očistili, ne pušča sledi in se zelo hitro posuši. Uporabljate ga lahko na različnih površinah kot so plastika, guma in kovine.

Čisti zavorne diske na kolesu

Kot nam svetujejo uporabniki, ga lahko uporabljamo tudi za čiščenje zavornih diskov na kolesu. Diske očisti, na površini pa ne pušča sledi. Zato, pri zaviranju ne prihaja do motečega škripanja zavor.

Povzetek

WD-40 SPECIALIST Contact Cleaner – čistilec kontaktov je sicer namenski izzdelek, vendar ga lahko uporabite tudi za različna druga opravila, ne le v elektroniki.

https://www.youtube.com/watch?v=jQiIRcjPzKI#action=share