Za vse, ki niste vedeli, prvi dve črki naziva WD-40 pomenita “Water Displacement” kar v prevodu pomeni “izpodrivanje vode”. Obstaja veliko mitov, ki jih je v preteklosti širša javnost povezala s tem produktom kot na primer, da WD-40 lahko pozdravi artritis a so te zgodbe rahlo spretiravane. Lahko pa z zagotovostjo trdimo, da je WD-40 večnamenski izdelek odlična tekočina, ki izpodriva vodo. Če bi lahko v življenju izbrali le dve ključni stvari pri reševanju problemov bi bila ta dva produkta “duct tape” in WD-40! Če se neka stvar nebi smela premikati potem “duct tape” zagotovo reši težavo, tam kjer pa se nekaj ne premakne pa bi se moralo, pa je WD-40 rešitelj problema!

Zaradi svoje univerzalne funkcije se WD-40 večnamenski izdelek lahko uporablja v številne namene. Preberite si nekaj uporabnih in zmogljivih funkcij tega čudežnega izdelka:

 

Preprečuje rjavenje in nastanek korozije

Kdo ne sovraži videza rjave kovine in korodiranih površin? Predstavljajte si, da bi vašo dnevno sobo okrasili s kovinskim izdelkom in kasneje ugotovili, da je ščasoma postalo rumeno dokler ga nebi rja požrla od znotraj. Pri nakupovanju kovinskih izdelkov je treba biti previden, je pa tudi res, da je največji povzročitelj rje prav vlaga. Torej, če bodo vaši kovinski izdelki rjaveli ali ne je odvisno od tega ali so dobro zaščiteni pred vlago ali vodo.
Tu pride v upoštev tudi WD-40 večnamenski izdelek, ki ne le, da dobro izpodriva vodo in posledično ščiti kovino pred rjo ampak lahko površinsko rjo odstrani v kolikor je ta že začela napadati kovino. V kolikor pa je predel težje dostopen pa  ima WD-40 večnamenski izdelek priloženo tudi slamico s katero bo nanos veliko bolj natančen.

 

Odstranjuje vlago iz električnih orodij

Kar se tiče električnih orodij se lahko vsi strinjamo, da je voda sovražnik številke ena. Voda ne le, da uniči tokokroge električnega orodja ampak tudi povzroči nevarnost kot so kratki stiki. Tudi tu je WD-40 večnamenski izdelek zelo koristna stvar saj ga je mogoče uporabiti za odvajanje vlage iz tokokrogov električnega orodja in drugih elektronskih naprav, da bi zmanjšali tveganje kratkega stika zaradi vlage.
Uporaba WD-40 je v takšnih razmerah idealna saj zaradi njegove sestave ni potrebno paziti kje ga pošpricate. Le dobro obrišite električno orodje po nanosu in to je to.

Preprečuje oksidacijo na akumulatorskih priključkih

Do oksidacije na sponkah akumulatorja pride največkrat zaradi vdora vode, to pa povzroča motnje. Zagotovo smo vsi že kdaj opazili prizor, ko se voznik avtomobila trudi zagnati avtomobil a avto preprosto “ne vžge”?
V večini primerov je razlog za to ravno korozija na sponkah akumulatorja. Obstaja veliko sredstev in načinov s katerimi se lahko znebite zrjavelih priključkov akumualtorja vendar ne obstaja pa veliko metod, ki bi preprečile ponovno nastajanje korozije.
Tu pride WD-40 večnamenski izdelek še kako prav! WD-40 se lahko uporablja tudi za oblikovanje zaščitnega sloja na sponkah akumulatorja. To preprečuje, da bi jih vlaga dosegla in bi posledično prišlo do korozije, ki bi onemogočala zagon vašega avtomobila. WD-40 zmore prav vse!

Poglejte si vse oblike WD-40 večnamenskega izdelka na spodnji povezavi
https://wd40.si/multi-use-product-vecnamenski-izdelek/

Izdelek lahko kupite:
Merkur: https://www.merkur.si/tehnicni-sprej-wd-40-wd-40-spray-240ml/
KA3: https://www.ka3.si/dodatna-oprema/wd40