Za mnogel ljudi je zima najljubši letni čas. Kljub temu pa ne morejo zanikati dejstva, da zima prinaša veliko dodatnih opravil. Takšna opravila lahko pokvarijo vašo zimsko sezono, če se jih ne lotite pravilno. Tukaj nastopi WD40. WD-40 vam bo pomaga v tej zimski sezoni:

Zaščita čevljev pred vlago

Imate imate pomisleke glede tega, da bi nosili vase čevlje zunaj v snegu? Vas skrbi, da bo sneg uničil vaše lepe superge? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem morate vedeti, da vam ni treba vlagati v draga pršila za zaščito pred vremenskimi vplivi. Zakaj? No, zato, ker dober stari WD40 krije vaš hrbet.

Vse kar morate storiti je, da WD40 razpršite po vaših čevljih in že jih lahko nosite po snegu. Postopek boste morda morali ponoviti, kar pa je odvisno od tega, kako pogosto jih nosite v snegu! Preizkusite tako, da na del čevljev nanesite izdelek. Bodite pozorni, da WD-40 ne boste nanesli na podplat čevljev, saj bodo le ti postali spolzki!

Preprečevanje nastajanja snega

Se vašemu domu približuje velika snežna nevihta? Če je odgovor pritrdilen, bi morali biti nanjo pripravljeni, kajne? Med številnimi pripravami, ki jih narate narediti, je zagotovilo, da se sneg ne bo nabiral na zunanji strani oken. Medtem ko obstaja veliko načinov, ki jih lahko izkoristite v ta namen, pa je nanos WD-40 na zunanjo stran napušča in oken, najpreprostejši in najlažji. Sprej WD-40 bi moral biti dovolj, da preprečite kopičenje snega!

Odstranjevanje voska iz vaše preproge

Kakšna bi bila praznična sezona brez božiča, kajne? No, skupaj z božičem prihaja tudi možnost, da uničite vašo preprogo, ko ponesreči nanjo kapne vosek iz sveč ali lepilo. Tu nastopi WD-40 s svojo sposobnostjo odstranjevanja voska in lepil iz vaših elegantnih preprog. Z WD-40 boste lahko uživali v praznikih, kot si jih zaslužite! Pred uporabo na tkaninah vedno naredite test.

Ohranite ptičja semena pred vevericami

Zima je tisti letni čas, ko vse vrste – ljudje in bitja – iščejo udobje. Tudi veverice niso izjema in tako jih v iskanju udobja pogosto najdemo v hranilnici ptic. Ne glede na to, kako lep je ta pogled, se soočimo z dejstvom, da ptičje hranilnice ptic ne morejo služiti svojemu namenu (nahraniti ptice), če se veverice še vedno zadržujejo tam. Nanos WD-40 na vrh hranilnika pa zagotovi, da veverica ne bo mogla vdreti v hranilnik. Hkrati pa priporočamo, da naredite nekaj lepega tudi za male žverce.

Preprečite osja gnezda

Če živite v hiši in se morate vsako zimo in pomlad spopadati z osjimi gnezdi, je WD40 ravno tisto, kar potrebujete. WD-40 nanesite pod streho in na vsa taka področja, kjer običajno najdete osja gnezda. In problem je rešen! Z osjimi gnezdi se vam ne bo treba več ukvarjati, saj lahko en sam nanos spreja WD-40 deluje približno leto dni. S tem si boste tudi zagotovili, da osjega gnezda ne bo potrebno odstranjevati, ko je le to zgrajeno. Ste se že kdaj vprašali, kako bi bilo, če bi vam porušili hišo, huh?

Ločevanje steklenih izdelkov

Ko nastopi čas nizkih temperatur, lahko posežete po kozarcu, da bi si natočili pijačo, a lahko hitro ugotovite, da sta skupaj ostala ujeta dva kozarca. Kaj narediti v tem primeru? Če je vaš odgovor: uporabil bom svojo moč!«, si le vzemite trenutek časa in za kozarce kakšno zmolite. Priporočljivo je, da med kozarca nanesete malo WD-40, počakate nekaj trenutkov in nato nežno potegnete kozarca narazen. Ne pozabite, da morate kozarce pred uporabo umiti!

Shranjevanje sezonskih predmetov

Zima je tisti čas v letu, ko veliko vaših stvari – kot so predmeti za okrasitev terase – ne potrebujete več. Za zaščito sezonskih predmetov pred vlago in rjo je priporočljivo, da jih poškropite z WD-40, šele nato jih shranite v garažo, dokler jih spet ne potrebujete!

Čiščenje kavnih madežev

Razprava o zimskem času, pa bi ostala nepopolna, če ne bi omenili kave, kajne? Zdi se, da obstaja nenavadna romatima, med hladnimi temperaturami in ljubeznijo do kave, če veste kaj mislim. Zaradi tega, pa tudi obstaja možnost, da si kavo ponesreči polijete po oblačilih. WD-40 pride v tem primeru še kako prav, saj ga lahko uporabite za odstranjevanje kavnih madežev na vaših oblačilih in preprogah. V hipu se lahko znebite kavnih madežev z WD-40! Pred čiščenjem vedno naredite test na oblačilih!

Odstranjevanje protetike

Če nosite protetiko, potem zagotovor veste, kako zelo teško jo je včasih odstraniti, zlasti pozimi. Vendar pa lahko tudi za to poskrbi WD40. Če se vam kdaj protetika zatakne, nanesite WD-40 na spoju in ta se mora zlahka odstraniti.

Odstranjevanje starega voska iz smuči in bordov

Zima tisti letni čas, ko na plano privlečemo deske in smuči, kajne? Vendar pa je treba iz njih najprej odstraniti stari vosek. Če se lotite tega opravila najprej na podlago razpršite WD40 in star vosek nato postrgajte z akrilnim strgalom. Nato lahko smuči ali desko dodatno očistite z medeninasto krtačo.

Morda se zdi presenetljivo, vendar so ti nasveti, le drobec načinob uporabe, ki jih ponuja dober stari WD40. Glede na rezultate in dejstva, ni več razloga, da to zimo, nimate doma enega ali vsaj dveh izdelkov WD-40, kajneda?