Slovensko enduro dirkanje ima načeloma dve ligi. Prva “premium” liga se imenuje SloEnduro, drugi ligi pa je poleg imena SloEnduro dodana še oznaka “4fun”. Ligi se razlikujeta po težavnosti tako vzpona kot tudi spusta, časovnih transferjih do štarta, in še kakšno pravilo bi se našlo. Poudarek lige “4fun” je na druženju in uživanju v lepih tralih širom Slovenije, hkrati pa se še malo pomeriti na čas. In tako je tudi bilo ta vikend na Golovcu kjer je društvo Golovec Trails v sklopu Ljubljanskega MTB vikenda organiziralo zadnjo letošnjo dirko SLO Endura 4 fun.

 

SLO Enduro 4 fun - Golovec Trails

Hitro in atraktivno! Foto: Anže Petkovšek (SloEnduro)

Proge in udeležba

Navkljub poostrenim razmeram glede omejitev pri potovanjih in zbiranju zaradi pandemije je dirka na Golovcu v Ljubljano privabila skoraj 200 tekmovalcev iz Avstrije, Češke, Italije, Nemčije, Slovenije in celo enega Angleža!
Steze oziroma izbrane etape se bile enake kot leto poprej.  Štiri hitrostne preizkušnje so tako zopet vključevale znamenite proge kot so: “Trije bratje” ,  “Zmajeveva”,  “Žabarska” in “Županova”. Zadnjo etapo so najmlajši udeleženci (kategorija U15) preskočili. Slabih 100 višinskih metrov vzpona so morali tekmovalci opraviti do vrha vsake hitrostne preizkušnje, proge pa so bile suhe, prašne in drseče . Glede na to, da so bile proge kratke, so bili tudi časi tekmovalcev zelo skupaj in se je vsaka narejena napaka še toliko bolj poznala.
Cilj oziroma zbor na koncu dneva je bil na novem prireditvenem prostoru pri hotelu Urban Ring ob dolenjski železnici kjer sedaj tesno sodelujejo tudi z ekipo Golovec Trails

Magično sodelovanje

Vredno je poudariti, da boste od sedaj naprej lahko vsi obiskovalci Golovec trails svoja kolesa očistili v novi pralnici pri Urban Ring Ljubljana! Izdelke Original WD40 Slovenia (in še marsikaj drugega) pa lahko kupite “čez cesto” v trgovini Orodje Žabjek SLO Enduro 4 fun - Golovec Trails.
Ponosni smo, da pomagamo pri ustvarjanju takšnih zgodb in kapo dol vsem vpletenim za širjenje kolesarske infrastrukture SLO Enduro 4 fun - Golovec Trails!

 

SLO Enduro 4 fun - Golovec Trails

Rezultati

Matjaž Istenič je postal zmagovalec Golovec trails endura 2020, drugi je bil Dragomir Založnik na tretjem mestu pa jima je sledil Nejc Huth . Četrto mesto je pripadlo domačinu Anžetu Žabjeku, peti pa je bil mladinec Enej Podlipnik .

Pri ženskah je bila najhitrejša Tina Perše pred Tamaro Homar in Tino Smrdel.

V kategoriji U15 je nastopilo kar 30 tekmovalcev. Zmagal je Ažbe Kalinšek pred Jušem Ažmanom in Korošcem Lovrom Kojzekom.

Celotne vrstne rede, tudi z vsemi starostnimi kategorijami in kategorijo na e-kolesih, najdeš na www.sloenduro.com.

SLO Enduro 4 fun - Golovec Trails

Podium / top 3 overall. Foto: Anže Petkovšek (SloEnduro)

 

Klik do VIDEA
Klik do FOTOGALERIJE (Anže Petkovšek)
Klik do poročila na MTB.SI

PODPRI DRUŠTVO GOLOVEC TRAILS