WD-40 Specialist Silikonsko mazivo

Zaščita pred vlago

Vsestransko uporabno silikonsko mazivo

Silikon je drugi najbogatejši element, ki ga lahko najdemo na zemlji. Zaradi svoje neverjetne sestave ima zelo širok spekter uporabe. Lahko se uporablja kot sestavina ali pa kot izdelek. Med drugim so tudi maziva narejena na bazi silikona. Silikonska maziva so postala nepogrešljiv sestavni del opreme večine mojstrov, ki opravljajo poklicne dejavnosti.

Predstavljamo vam nekaj dejstev zakaj:

S silikonom lahko podmazujemo skoraj vse

Ena največjih prednosti oz. koristi silikonskega maziva je, da z njih lahko podmazujemo skoraj vse. Ne glede na vremenske vplive ga lahko uporabljamo na gumi, plastiki in kovinah, saj je spolzkost ena večjih značilnosti silikonskega olja. To pomeni, da preprečuje vpliv okolja na površine obdelane oz. zaščitene s silikonskim mazivom. Uporabno je na različnih deli, izdelkih in mehanizmih; na plastičnih delih, gumi, ključavnicah, orožju, strojih, motorjih…

Zaščita pred vlago

Druga velika prednost maziv na bazi silikona je njihova sposobnost zaščite pred vlago. Silikonsko mazivo pusti na površini nanosa zaščitni sloj, ki ščiti pred vodo in vlago dokler le ta ni odstranjen. Vsi vemo, kako vlaga vpliva na kovine. Z uporabo silikonskega maziva vlagi preprečimo neposredni stik s kovin in jo posledično zaščitimo pred rjavenjem.

Zaščita orodja in opreme pred shranjevanjem

Silikonsko mazivo vam lahko pomaga tudi pri ohranjanju vašega orodja in opreme med daljšim shranjevanjem kot je na primer shranjevanje preko zime. Priporočamo, da orodje in opremo najprej dobro operete in očistite umazanije. Nato površine popršite s silikonskim mazivom. Njegova funkcija zaščite pred vlago bo preprečila nastanek korozije oz. rjavenja, vaše orodje in oprema pa bo ob prvi potrebi takoj pripravljeno za uporabo.

Pomoč pri vzdrževanju

Vse mehanske stvari, ki jih uporabljamo na dnevni bazi, potrebujejo na določen čas tudi vzdrževanje. Silikonsko mazivo lahko uporabimo na veliko načinov in v različne namene pri vzdrževanju motorjev, strojev mehanizmov in ostale opreme.

Primer:

Pri avto lahko z njim zaščitimo celotno podvozje in s tem ustvarimo vodotesno plast, ki preprečuje nastanek rje, ki v skrajni fazi lahko avtomobil tudi poškoduje to te mere, da ni več varen za uporabo v prometu. Takšna zaščita je še posebej priporočljiva v zimskem času.

Preizkusite WD-40 SPECIALIST Hitro sušeče Silikonsko mazivo ob prvi priložnosti.https://wd40.si/specialist/visoko-zmogljivo-silikonsko-mazivo/