Profesionalno mazivo v obliki pršila nudi odlično zaščito pred korozijo, omogoča hidroizolacijo in seveda lubrikacijo. Ti produkti se uporabljajo na večini površin, kar vključuje plastiko, gumo, les in kovino.

Pršilna maziva so ponavadi sestavljena iz hitro sušeče nestrupene formule, ki pušča prozorni zaščitni sloj. Tako lahko produkt zagotavlja dolgotrajno protikorozijsko zaščito, vodoodpornost in lubrikacijo na vaših dragocenih predmetih. Učinkovito delujejo pri temperaturnih razponih od -50 do 500 stopinj Fahrenheitov in so v skladu z VOC v vseh ameriških zveznih državah.

Po teh informacijah je čas, da si poglejmo različne razloge, zakaj bi morali uporabiti pršilna mazila.

Pršilno mazivo: Uporaba pri vozilih

1.    Pršilno mazivo – Vratca za gorivo

Ali ste vedeli, da se lahko pršilno mazilo uporablja za mazanje plastičnih zapahov, ki jih običajno srečamo pri avtomobilih na gorivo.

2.     Pršilno mazivo – Tečaji za dvižna vrata, krovni pokrov, zaklepi in vratni zapahi

Uporaba pršilnih maziv, ki omogočajo nemoteno zaklepanje in zapiranje vrat vašega vozila, hkrati pa preprečujejo nastanek rje. Tudi pozimi, se ne želite znajti v bitki proti zarjavelim tečajem.

3.     Cilindri za zaklepanje vrat

Včasih nas prostoročni načih zaklepanja avtomobila pusti na cedilu, kar pomeni, da morajo naši cilindri za odklepanje in zaklepanje vrat delovati brezhibno. Vse to in še več zagotavlja pršilno mazivo.

4.    Pršilno mazivo – Varnostni pasovi

Če imate težave z počasnim privijanjem varnostnih pasov, potem je pršilno mazilo prava izbira.

5.   Okna z ročnim upravljanjem

Hiter in majhen nanos pršilnega maziva bo poskrbel, da bo okno z ročnim upravljanjem gladko drselo gor in dol.

6.    Pršilno mazivo – Chassis Lubrication

Če kovine na kovinskih površinah niso dovolj podmazane, ponavadi nastopi erozija, ki prodre v vse ležajne in vijačne površine. Posledično se krmilni in vzmeteni sklepi začnejo obrabljati, dokler na koncu ne odpovejo. Z uporabo pršilnega maziva lahko preprečite, da bi se te težave sploh pojavile.

Pršilno mazivo: Non-Vehicular Uses

1.  Lopate za sneg

Uporaba pršilnih maziv bo zagotovila, da se le te ne bodo prijemale na tla.

2.     Drsna steklena vrata in okna

Nanos pršilnega maziva poskrbi, da bodo tako drsna vrata kot tudi okna tekoče drsela.

3.    Garažna vrata

Tudi pri najbolj ekstremnih temperaturah bo pršilno mazivo odlično delovalo. Zato je uporaba na garažnih vratih, več kot učinkovita za produkt.

4.     Vrtna orodja za obrezovanje

Uporaba pršilnega maziva na vaših vrtnih orodjih za obrezovanje bo zagotovila, da le ta ne bodo postala trda. S tem jim boste tudi podaljšali življensko dobo.

5.     Zadrge

S pomočjo teh produktov, se vam ne bo nikoli več potrebno boriti z zadrgami. Ne samo, da vam bo produkt olajšal življenje, ampak bo tudi podaljšal življensko dobo zadrg. Vse zahvaljujoč pršilnemu mazivu, ki opravi svoje delo.

6.     Pripomoček za zvijanje vrtne cevi

Če pripomoček za zvijanje vrtne cevi poškropite z pršilnim mazivom, boste poskrbeli, da se bo le ta z lahkoto obračal.

Torej, naši to so naši nasveti. Vsebujejo nekatere najbolj raznolike uporabe pršilnih maziv, vendar smo površino komajda opraskali. Zdaj, ko veste vse o pršilnih mazivih, jih enostavno morate imeti v svojem domu.

Opisani načini uporabe produkta WD-40 Multi-Use Product, so bili posredovani v podjetje WD-40 z strani uporabnikov samih. Te načine uporabe družba WD-40 še ni preizkusila in ne le ta ne predstavljajo priporočila za uporabo družbe WD-40. Kadar uporabljate izdelke podjetja WD-40, je treba uporabljati zdrav razum. Vedno upoštevajte navodila in upoštevajte opozorila, ki so navedena na embalaži.