Samokolnica je zelo pogost in uporaben kos opreme s katero je vzdrževanje vrta veliko lažje. Poleg tega, da je priročna za prevoz in premikanje vseh vrst materialov na prostem, so zasnovane tudi za zaščito hrbta pred težkim dvigovanjem in nošenjem kar zmanjšuje verjetnost poškodb.
Torej zakaj ne bi dali tudi samokolnici nekaj nege s preprostimi nasveti strokovnjakov podjetja WD-40, da bi zagotovili, da bo vaš “pomočnik” pri vrtnarjenju deloval še dolga leta?

OSNOVNO VZDRŽEVANJE SAMOKOLNICE

Ročaji
Ročaji so najpogosteje spregledan del samokolnice. Če ste opazili, da so ročaji samokolnice zelo grobi, pripravite svoj brusni papir, da jim vlijete malce svežine. Drgnite jih enakomerno s krožnimi gibi, da odpravite neravnine. Po končanem “šmirglanju” jih spihajte in obrišite, nato pa jih lahko pošpricate z WD-40 večnamenskim izdelkom, da dobijo nazaj svoj lesk. Seveda jih po nanosu z WD-40 obrišite še s kakšno suho krpo in ročaji bodo spet gladki in sijoči.

Korito
Korito je jedro samokolnice in hkrati tud prva stvar, ki postane žrtev umazanije iz vrta. Ravno zato bi moralo biti korito prvo na seznamu za čiščenje. Predlagamo, da samokolnico po vsaki uporabi sperete z vodo in jo tako očistite zemlje in ostale umazanije.  S tem boste bistveno olajšali čas čiščenja, hkrati pa bo vaša samokolnica vedno v čistem stanju in pripravljena na novo uporabo. Ko jo očistite jo  tudi dobro zbrišite saj je dobro, da je pred shranjevanjem suha.

Kolo in osovina
Vzdrževanje kolesa in osi samokolnice je ključnega pomena saj ti dve komponenti skrbita, da se vaša samokolnica tekoče premika po podlagi in je s tem vaše premikanje tovora lažje. Da bi ohranili učinkovito delovanje vaše osovine jo je treba redno podmazovati z učinkovitim mazivom. Tu vam kot vodilni izdelek na trgu priporočamo prav WD-40 večnamenski izdelek , ki bo preprečil rjavenje osi in pripomogel k odvajanju vode in umazanije.

Zaščita
Čeprav so lopa, baraka ali garaža ponavadi glavne lokacije za shranjevanje je tam ponavadi še vseeno veliko vlage, ta pa vsi vemo, da pospeši rjavenje kovine. Tu priporočamo, da kar celo samokolnico posprejate z WD-40 večnamenskim izdelkom in s tem ustvarite zaščitni sloj. Pa tudi zemlja se pri naslednji uporabi samokolnice ne bo tako prijemala korita kot sicer.
Ob tem velja poudariti, da nanašajte WD-40 zaščitni sloj, ko je samokolnica očiščena in suha.