Teh deset orodij ne sme manjkati v nobenem gospodinjstvu 

Doma se vsi počutimo najbolj prijetno. Tu se boste po večerni zabavi osvežili, tu se boste počutili varno in tu se družina združuje. Ravno to je razlog, da mora biti vsako gospodinjstvo opremljeno z vsem, kar potrebuje družina, pa tudi samski človek. Mnogi mislijo na prehranske in higienske pripomočke – vendar so orodja in drugi pripomočki vsaj tako pomembni. Običajno se to zgodi le, ko potrebujemo določeno orodje. Prične se iskanje in pogosto se vpraša sosed ali prijatelj, ker je bilo iskanje orodja doma neuspešno. Da bi to preprečili, obstaja deset najpomembnejših orodij, ki v nobenem gospodinjstvu ne bi smela manjkati. 

Kladivo  

Ali je treba obesiti sliko ali pa nekje zabiti žebelj – kladivo je absolutna obveznost. Za občasno »zabijanje« zadostuje rahlo kladivo z normalno veliko glavo, poleg tega pa vedno pride prav tudi sponka. Preko teh je mogoče žeblje držati na daljavo in se izogniti bolečim palcem. 

Vijaki  

Ko odvijete vijak, lahko to hitro spremenite z izvijačem. Omarice in tečaji se lahko hitro stabilizirajo. Obstajajo odlični kompleti z različnimi izvijači, ki hkrati prihranijo prostor. 

Akumulatorski izvijač 

V vseh gospodinjstvih naj bi bil med orodji prisoten tudi “vsestranski” izvijač. Uporabno orodje lahko zategne in izvrta, potrebuje pa le nekaj energije ali baterije. 

WD-40 

WD-40 se lahko uporablja za številne stvari na domu. Vaša orodja lahko zaščiti pred korozijo, odrahlja vijake, s sten odstrani barvice … seznamu kar ni konca. 

Klešče  

Z njimi, lahko enostavno odstranimo žeblje, stvari enostavno stisnemo ali izvlečemo. Obstajajo različni dizajni od klešč do papagajk do elektronskih klešč. Vsaj eno vrsto tega orodja najdemo v vsaki hiši. 

Libela

Da bi se izognili poševnim slikam ali visečim omaricam, je libela vsekakor priporočljiva. 

Žaga 

Za lastnike hiš in vrtov nujno orodje in ne sme manjkati. Od žage za les do ročne žage, je žaga orodje, ki nudi veliko pomoč in lahko prihrani veliko težav. 

Nož za rezanje 

Kakovosten nož za rezanje je potrebno varno hraniti na zalogi v vsakem gospodinjstvu. Preproge, embalažo in pakete lahko razrežete hitro in brez truda. 

Izvijač 

Slednje orodje v vsakdanjem življenju ne bomo uporabljali prepogosto, vendar bi moralo biti na voljo. Če izvijač potrebujemo nepričakovano in ni na dosegu rokga v takem trenutku ni enostavno najti. 

Enopolni tester napetosti 

To orodje uporabljajte samo za nadzor toka na vtičnicah. Vedno, se je potrebno posvetovati z električarjem, ko delate neposredno z električno energijo. Kljub temu je v hiši koristno imeti tako imenovani fazni tester. 

 

Teh deset orodij je zgolj predlog in jih je vedno mogoče dopolniti in prilagoditi potrebam proračuna. Za vsa orodja je priporočljivo imeti tudi vijake in žeblje. Orodja niso vedno poceni. Kakorkoli, orodja so lahko dražja, vendar imate v svojem gospodinjstvu dolgoročno zanesljiva in koristna orodja. Nič ni bolj moteče, kot če potrebujete orodje in ga nimate. Zato poskrbite, da boste imeli najbolj potrebna orodja v izboru. Poleg tega, je seveda nujna tudi prava nega, da bi v orodjih lahko dolgo uživali. Izdelek za večnamensko uporabo WD-40 nudi primerno čistilno sredstvo. Enkrat ali dvakrat letno nanesite proti rjavenju.