Stvar za katero se pritožuje največ lastniki avtomobilov pozimi, je to, da njihov avtomobil nase pritegne umazanijo, rjo in pesek hitreje, kot je magnet sposoben pritegniti železo. Neglede na to, ali je zgornja izjava pretiravanje ali ne, je to stvar razprave, dejstvo pa je, da se avtomobili pozimi hitro umažejo in pokvarijo – lastniki avtomobilov pa to sovražijo. Razočarani nad tem, kako zelo malo časo ostanejo avtomobili čisti po temelitem čiščenju, se večina lastnikov avtomobilov odloči, da bodo čiščenje avtomobila opustili. Ne zavedajo pa se, da je čiščenje točno tisto, kar njihov avtomobil potrebuje, da bi preprečili učinke letnega časa, predno postanejo trajni.

Tu je nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabite pri čiščenje avtomobilov to zimo:

Uporaba cevi za vodo

V večini primerov bo cev za vodo zadovoljevala potrebe, da odstranite večino zimske umazanije. Odstranjevanje umazanije iz “zlahka zanemarjenih mest”, kot so alu platišča, je pomembno, saj postopno nabiranje umazanije povzroči zadrževanje vlage, kar posledično povzroči rjo. Da do tega ne bi privedlo, moramo cev za vodo med zimskim čiščenjem avtomovila usmeriti na ta skrita mesta in s tem zagotoviti, da se umazanija ne nabira, kar bi posledično vodilo do korozije.

Če pa želite biti resnično brez vseh skrbi – povezanih z rjo, je najbolje, če svoje zaupanje vložite v nekaj, kot je WD-40. En nanos izdelka WD-40 na površino vašega avtomobila bo pomagal zaščititi pred korozijo, ne glede na to, koliko vlage bo v ozračju. Pazite, da WD-40 ne bo kapljal na druge dele avtomobila, ki jih ne želite namazati, npr. pnevmatike.

Nanos voska

Glede na vso umazanijo in prah, s katero se mora avtomobil spopasti med zimo, bo plast voska naredila zelo veliko. Ne bo le poskrbel za nego – predvsem barvo, ampak tudi dodatno zaščito. Idealno bi bilo, da si privoščite voskanje, pred prihodom zime, a nikoli ni prepozno, kajne? Glede na današnje vreme, vam to toplo priporočam čim prej!

Ne pozabite pa, da če želite preprečiti korozijo, je najbolje, če bi svojemu avtomobilu dali sloj starega, zaupanja vrednega WD-40. Čiščenje vašega avtomobila to zimo bi bilo brez njega zagotovo nepopolno.

Nakup novih predpražnikov

Kdo ne obožuje, da ima notranjost avtomobila opremljenega s tkaninastimi predpražniki, ki so videti lepi, kot tudi udobni? Ko pa govorimo o zimskem času, morate upoštevati dejstvo, da bodo vaši škornji nenehno grabili te čudovite predpražnike s tako umazanijo, ki bo ponovno potrdila, da preproge iz tkanine niso primerne za vaš avtomovil, razen če želite priživljati cel dan ali dva, z odstranjevanjem umazanije. Ali ne bi bilo čudovito, če bi se lahko izognili tem težavam in preprosto predpražnike v zimskem času zamenjali z gumijastimi? Gumijasti predpražniki so poceni, kar pomeni, da o njih ne boste več razmišljanja, ko bodo opravili svoje delo in jih boste vrgli stran.

Varna vožnja

Kdo si želi z avtomobilom driftati po snegu tako kot to počne Vin Diesel v enem od filmov Hitri in drzni? Jaz ne! Pa veš zakaj? Zato, ker Vin Dieselu ni bilo treba očistiti lastnega avtomobila. Čeprav je lahko dirkanje in driftanje po snegu zabavno in odličen način, da se pokažete pred svojimi prijatelji, je dejstvo, da spodnjo stran vašega avtomobila pokriva sneg, sol, pesek, umazanija in še veliko drugih zimskih nadlog. Torej, če ne nameravate preživeti preostanek dneva z čiščenjem avtomobila, si po zimi ne poskušajte domišljijskih stvari, še posebej, če ste neizkušen voznik, saj bi lahko to privede do nesreče.

Predstavljamo: WD-40

Ne glede na to, ali govorimo o zaščiti pred korozijo ali odstranjevanju le te, čiščenje avtomobila to zimo ni mogoče zaključiti brez WD-40. Pa veste zakaj? Zato, ker je WD-40 vodoodporno sredstvo, ki prepričuje vse oblike vlage. To pomeni, da ne boste našli tistih rjavih lis usodnosti, ki bi sijale skozi barvo in svetu sporočale, da v zimskem času niste poskrbeli za svoj avto.

Vendar pa bodite pozorni, potrebna so pogosta nanašanja in avtomobil morate škropiti z izdelkom WD-40 enkrat na teden, vsaj če želite, da protikorozijska zaščita traja celo zimsko sezono. Dnevi, ko ste mislili, da samo avtomobil, ki ste ga imeli čez zimo parkiran v garaži, zaščiten pred korozijo. Z WD-40 so naša življenja postala preprostejša, prijetnejša in lažja.