Končno, škripajoča vrata 

Škripajoča vrata oropajo vsakega prebivalca. Težava se pojavlja zlasti v starejših hišah ali starih stanovanjih. Takoj ko so vrata odprejo ali zaprejo, škripajo. Hitro sredstvo pri odpravi težave, je tako zaželjeno. S primernim mazivom se težave odpravi zelo enostavno, na vseh vratih. Škripajoča vrata ne bi smela biti težava. 

Zakaj nastane škripanje vrat?  

Na začetku je morda še precej smešno. Toda v nekem trenutku postanejo škripajoča vrata problem. Škripanje v večini primerov prihaja iz tečajev. Če vrata počasi odprete in zaprete ter pozorno poslušate, lahko zaslišite ta zvok. Mazilna plast se zaradi pogoste uporabe vrat skozi leta odstrani. Kovina se prične drgnit ob kovino. Škripajoča vrata se slišijo po celotnem stanovanju. 

Kaj pomaga proti škripajočim vratom? 

Škripajoča vrata, je seveda potrebno odpraviti čim hitrejeKer mazilnega sloja ni več, morate nanesti novo mazivo. Kot nujni ukrep se tukaj lahko uporabijo preprosta proračunska sredstva. To je lahko jedilno olje, kot je repično olje ali oljčno olje. Lahko ga nanesete v utor tečaja s konico noža. Seveda pa je tu tudi klasičen večnamenski izdelek WD-40. Nanese se na mesto, ki ga je treba namazati, in preprečuje nadaljne škripanje. Poleg tega obstajajo posebna maziva, ki so primerna tudi za mazanje tečajev in obljubljajo dolgotrajno vzdrževanje. Enostavno se širijo in dobro oprimejo. Učinkovito pomagajo proti škripajočim vratom. Tu se pozna dober dolgotrajni učinek.  

Vzdržujte vratne tečaje z WD-40 , če mazanje tečajev ne zadostuje 

Včasih ni dovolj to, da uvedemo nova maziva. V tečajih so se mogoče oblikovale usedline ali rje. Vrata lahko poskusite rahlo potisniti navzgor z izvijačem in primerno oporo, da boste mazivo lažje vstavili. Včasih morajo biti vrata odklenjena. To je edini način, da so tečaji temeljito očiščeni, obdelani s čistilom, odpornim proti rji, in po potrebi obdelani z nekaj brusnega papirja. S temi ukrepi je mogoče utišati vsa vrata. 

Preventivni ukrepi 

Da vrata ne začnejo škripati, morate sprejeti preventivne ukrepe. Pri tem zadostuje nekaj minut nege na leto. Če so vrata izpostavljena vremenskim vplivom, je bolje, da se na njih ozremo nekoliko pogosteje. S sesalnikom je treba iz tečajev odstraniti prah. Če vrata niso enostavna kot običajna, lahko enostavno dodate nekaj maziva, preden vrata začnejo cviliti. To je lahko olje ali WD-40. Slednje tudi učinkovito preprečuje rjavenje tečajev. Pri nakupu novih vrat bodite kot previdnost pozorni na kakovostno opremo vrat. 

Želite izvedeti, kako popraviti škripajoča vrata? Obiščite spletno mesto WD-40