Številni ljudje, ki se soočajo z izzivi se spomnejo fraze “ko razmere postanejo težke, prvaki nadaljujejo” in malo jih je, ki so ta rek vzeli bolj resno kot  Kyle LeDuc – sedemkratni zmagovalec serije Pro 4 Championship Off-Road!

Dirke po puščavi in arenah

V ameriki so tovrstne dirke pravi spektakel kjer se kalijo dirkaške legende. Najbolj znani in prestižni  sta puščavski dirki Baja 1000 in vztrajnostna dirka od Vegasa do Renota.

Kyle LeDuc zaupa izdelkom WD-40 Specialist®

Kyle LeDuc na dirki Baja 1000. Foto: wd40.com

Poleg puščavskih klasik pa so zelo popularne in prestižne tudi dirke v arenah imenovane Pro 4 COR, ki so ga pri Racer.com iznačili za “sveti gral tovrstnih dirk” .
Te dirke privabljajo akcije željne množice in predstavljajo vrhunski preizkus človeka in stroja, ki se pri visokih hitrostih pomeri tako proti elementom kot proti dirkačem.
V zadnjih 10 letih je v seriji prevladoval Kyle Leduc s 7 skupnimi zmagami, vključno z njegovo zadnjo zmago septembra 2020.

 

Tudi vozila niso klasična

Vozila so posebaj prirejena za tak teren. Hitrosti so visoke, sile so velike in zato morajo biti vozila zelo robustna in vzdržljiva, da lahko prispejo do cilja v enem kosu. S serijskim avtomobilom razen oznake nimajo skupnega popolnoma nič in so predelana do zadnjega vijaka.
Kyle Leduc-ov Ford Raptor PRO proizvede 1000 konjskih moči , štirikolesni pogon in noro vzmetenje pa skrbijo, da pride resnično povsod.

Kyle LeDuc zaupa izdelkom WD-40 Specialist®

Ford Raptor Pro – Foto: Racer.com

 

Kyle LeDuc in WD-40

Kyle-ov uspeh ni prišel čez noč ampak si ga je zasužil s trdim delom in vztrajnostjo.  S svojim bratom Toddom je najprej začel z dirkami na gorskih kolesih, vmes pa se je učil sestavljati in popravljati visoko zmogljive dirkalnike v garaži očeta Curta LeDuca.
Ker ga je to zanimalo vse bolj se je Kyle odločil izdelati lastno vozilo in vstopiti v terenske dirke kjer si je že prvo leto prislužil skupni naslov.

Kyle LeDuc zaupa izdelkom WD-40 Specialist®

Foto: Speednik.com

Danes Kyle s svojo ekipo še vedno gradi in vzdržuje vozila s katerimi tekmuje. Njegovo partnerstvo s podjetjem WD-40 je zelo močno in uspešno saj od njega dobimo koristne povratne informacije s katerimi lahko razvijamo naše predukte  in smo vedno korak pred konkurenco.
Navsezadnje je WD-40 linija Specialist® znanstveno zasnovana za vrhunsko delovanje v najtežjih pogojih.

Kyle pravi:
“Moji dirkalniki so med dirkami potisnjeni do skrajnih meja in če izdelek ne zdrži lahko povzroči tisoče dolarjev škode. Z ekipo smo zato zelo previdni s kom sodelujemo in WD-40 je zagotovo znamka, ki jim zaupamo. Njihovi izdelki preverjeno zagotavljajo dolgoročno zaščito pred rjo in mazanje za vse dirkalne pogoje.”

Kyle še poleg dirk velikokrat sprejme tudi nove izzive in projekte. Tokrat je skupaj z našimi WD-40 inženirji odpotoval v McCloud v Kaliforniji kjer so testirali zmogljivosti savtomobila in naših izdelkov.
Po mirnih, praznih ulicah (in zgradbah) majhnega gorskega mesta je svojih 1.000 konjskih moči besa v avtomobilu spravil do limitov. Več pa v vrhunskem videu:

 

Kot je razvidno iz videoposnetka na YouTubu, vzdrževalna dela za Kyle LeDuc-a ne vključujejo samo vozila, temveč tudi orodja in opremo, ki je potrebna za popravila in izdelavo novih delov. Tu pa stopijo v igro izdelki WD-40 Specalist 😉
Preberite si več o naših izdelkih:
WWW.WD40.SI