Vas vaša škripajoča vrata tako zelo spravljajo ob živce, da ste iskali na internetu “Kako popraviti škripajoča vrata “? No, mi vam lahko pomagamo obvladovati težavo in kar je najbolje, sploh vam ne bo treba v lokalno trgovino s strojno opremo. Naš vodič vsebuje pametne pripomočke, ki jih lahko najdete v vašem domu in z njimi odpravite vašo težavo z vrati.

Torej, ste pripravljeni na vaš domač projekt? Pa začnimo.

Lak za lase

Znano je, da lak za lase ustvari polimerno tesnilo in ravno to utiša tečaje vrat. Vse, kar morate narediti, je, da nekaj vašega najmočnejšega laka za lasw poškropite neposredno na tečajni zatič, medtem ko embalažo držite približno centimeter stran.

Kako to deluje? No, lak za lase je med najhitreje delujočimi rešitvami na našem seznamu in samo en hiter nanos izdeleka lahko naredi čudeže. Ljudje, ki so poskusili to strategijo, poročajo, da učinek traja dva tedna, preden se je škripanje ponovno pojavilo.

Ploščica mila

Večina milnih izdelkov na trgu je narejena iz živalske maščobe in ta lastnost lahko kovino zmasti in jo utiša. Vse, kar morate storiti, je, da vodila vaših najglasnejših vrat podrgnete z milom in jih dobro podmažite. Bolj organsko ali domače bo milo, dlje bo nadloga odpravljena, saj imajo ti izdelki v sebi največ živalskih maščob. Po drugi strani pa bodite pozorni, saj kemična mila vsebujejo glicerin – kar lahko povzroči nastanek rje na kovinskih tečajih.

Olivno olje

Tako kot milo in vazelin tudi oljčno olje odlično deluje kot mazivo za vratne tečaje. Ta način ne bo samo pomagal odstraniti škripajočih vrat, ampak bo tudi omogočil, da se bodo vrata lažje gibala. Edina težava, ki nastane pri uporabi oljčnega olja je, da nastane umazanija – zato priporočamo, da pri tem načinu uporabite krpo, namočeno v oljčno olje.

Kako popraviti škripajoča vrata z WD-40

Če se vam zdi, da nič drugega ne deluje, je čas, da škripajoč zatič podmažete z WD-40, tako se bodo vrata brez težav zapirala, hkrati pa bo tudi preprečilo kopičenje rje in maščobe za nekaj časa. Škripajoč tečaj lahko poškropite neposredno ali pa ga nanesite s pomočje stare krpe, na katero ste nanesli malo WD-40. Kakor koli že, težko dostopna rja bo odstranjena in vaš škripajoč zatič ne bo več vseboval rje. Pazite, da si po postopku temeljito umijete roke, če le te pridejo v stik z izdelkom.

Ko je tečaj nazaj na svojem mestu, poskusite vrata nekajkrat odpreti in zapreti. Ni slišati nobenega zvoka, kajne?