Za nekatere pomenijo snežno dnevi proslavljanje. Spet za druge, pa to pomeni polno skrbi. V tem letnem času, so ljudje prisiljeni, da zapustijo tople domove, z snežnimi lopatami, s katerimi poskušajo odstraniti plasti ledu. Kako iz dvorišča odstraniš led? 

Marsikdo vam bo predlagal, da morate to težavo posuti z soljo, ampak, ko zamrzne slana voda, pa bo beton morda nekoliko podivjal. Naj vam predstavimo nekaj nekonvencionalnih metod, ki so popolnoma neškodljive:

Uporaba alkohola

Če še niste vedeli, je alkohol ena izmed sestavin, ki se uporablja v številnih komercialnih izdelkih. To je posledica dejstva, da imajo standardne alkoholne raztopine zelo nizka ledišča. Nižje je ledišče, manjša je verjetnost, se bo alkohol spremnil v drsališče.

Da bi težavo odpraviji, je vse kar morate storiti to, da pripravite raztopino sestavljeno iz enega dela tople vode in dveh delov alkohola. Mešanico nato razpršite po dvorišču in opazujte, kako vaši zasneženi problemi izginjajo.

Magnezijev klorid

Ta gospodinjski pripomoček je nekaj, kar že mnogi severovzhodnjaki uporabljajo in to z zelo dobrim razlogom. Spojina topi led, tudi pri temperaturah, kot so -15 stopinj celzija. Poleg tega, pa se je znano, da spojina z lahkoto topi tudi sneg. Kaj bi si še želeli? Razstopina je prijazna tako okolju, kot tudi živalim.

Mačji pesek

Lastniki stanovanj, ki že imajo hišne ljubljenčke, najvrjetneje že imajo mačji pesek, kajne? No, vse lastnike hišnih živali želimo obvestiti, da je ta izdelek odličen, saj se lahko z njegovo pomočjo izognete razlitju, padcem in zdrsom pozimi. Čeprav to dejansko ne bo učinkovito, pa izdelek pomaga ustvariti nekaj trenja, ki pomaga pri oprijemu na spolzki površini na dvorišču.

Kaj pa vaš avtomobil?

Ko smo že na temi o zamrznjenih dvoriščih, pa ne smemo pozabiti na zamrznjena vetrobranska stekla in avtomobilske ključavnice, kajne? Ugotovili boste, da izdelek WD-40 v tej situaciji dela čudeže. Torej, v roke iz svoje garaže vzemite modro-rumeno pločevinko in nanesite nekaj priročnega izdelka na vetrobransko steklo in avtomobilsko ključavnico. Pazite, da z izdelkom ne pretiravate, saj lahko te kemikalije tvorijo strupen oblak, če se nasičijo v majhnem prostoru.

Uporaba WD-40 na vetrobranskem steklu in avtomobilski ključavnici je tudi koristna, saj je WD-40 preventivni izdelek za vzdrževanje avtomobila. Nanesen izdelek bo na zamrznjenih površinah pustil tanek film, ki bo preprečil, da bi površina znova zmrznila. Pazite, da si po delu temeljito umijete roke, če le te pridejo v stik z izdelkom.

Po tem, ko smo odstranili led iz vašega dvorišča in avta, je končno napočil čas, za zimsko vožnjo. Želimo si, da bi vam lahko pomagali še na zasneženih cestah!