Se vam ne zdi, da iščete drugačne načine za odstranite sneg iz vašega dvorišča med ledenimi zimami? No, vso ledeno nadlogo lahko odstranite iz svojega dvorišča brez veliko vloženega truda.

Posujte kamnito sol

Poprijeti boste morali za snežno lopato, saj je uporaba soli na kupih in kupih snega neuporabna. Preden se lotite posipavanja, morate sneg odstraniti na približno dva centimetra višine ali manj. Najhitrejša metoda opravila bi bila s pomočjo traktorja, štirikolesnika ali celo snežne freze.

Sedaj smo prišli do dela s soljo. Na hitro – kamena sol je znana po tem, da je sestavljena iz škodljivih kemikalij, ki so nevarne za rastline in živali. Zato morate poskrbeti, da je vaš hišni ljubljenček ali katera koli potepuška žival ne bo pojedel.

Ko smo ta del obdelali, lahko pričnemo z posipavanjem kamene soli okoli dovozne poti. Uporabite staro plastično skodelico, s katero zajemite sol in jo naključno začnite metati okoli dovozne poti. Zmrzišče slane vode je veliko nižje kot pri vodi – zato kamnita sol povzroči učinkovito taljenje ledu.

Naslednji korak je, da nanesete toplo vodo po vsej kameni soli, da boste nalogi kos, uporabite razpršilno steklenico. Če morate pokriti večje območje, lahko namesto tega uporabite vrtno cev? Ko se led prične talit, lahko začnete odmetavati koščke na stran dovozne poti. Zakaj tega že niste storili? No, led sedaj bolj spominja na stopljeno goščo.

Ali imate zamrznjeno ključavnico?

Ko smo že pri odzamrzovanju dvorišč, pa ne smemo pozabit na zamrznjeno vetrobransko steklo in avtomobilske ključavnice. Ugotovili boste, da dela WD-40 čudeže, brez vloženega truda. V roke vzamite modro-rumeno pločevinko spreja, ki ga najdete v vaši garaši in ga nanesite na brisalce in avtomobilsko ključavnico. Bodite pozorni, da ga ne naneste preveč, saj kemikalije v zaprtih prostorih tvorijo oblak kemijskih snovi, če jih nasičimo v majhnem prostoru.

Uporaba WD-40 na vetrobranskem steklu in ključavnicah avta, je lahko tudi koristna, saj je WD-40 preventivni izdelek za vzdrževanje vozila. Ko produkt nanesete na zamrznjene površine, bo le ta na površini ustvaril tanek film, ki bo preprečil, da bi površina znova zmrznila. Pazite, da si temeljito umijete roke, če pridejo v stik z izdelkom.

Zdaj, ko je led odpravljen z vašega dvorišča in vašega avtomobila, je končno napočil čas, da svoj avto odpeljete na zimsko vožnjo!