Ali vaša dvižna garažna vrata povzročajo hrup in ne drsijo, kot bi morala? Potem to pomeni, da je prišel čas, da poskrbimo za mehanizem odpiranja in zapiranja. V tem članku bomo razložili, kako hitro in učinkovito mazati mehanizme garažnih vrat in se izogniti težavam z obrabo ter nastankom rje, zahvaljujoč WD-40!

Katere izdelke je bolje uporabiti?

Uporaba naravnih domačih metod ni priporočljiva, predvsem pa se je bolje izogibati uporabi kuhinjskih izdelkov, kot so različna olja, saj ti izdelki nimajo prave mazalne funkcije.

WD-40 večnamenski izdelek po drugi strani optimalno opravlja mazalno funkcijo garažnih vrat.

To je varen, učinkovit in zanesljiv izdelek. Pametna slamica omogoča natančno in enostavno doziranje na valje in tečaje, sama tekočina pa skrbi za čiščenje, mazanje in zaščito saj ustvarja tanek in vodoodbojen film, ki vlago odvaja in preprečuje rjavenje.

Tukaj je postopek za vzdrževanje garažnih dvižnih vrat:

1. korak: Očistite zgornja vrata
Prva dejavnost, ki jo je treba izvesti, je čiščenje vrat, da se odstrani prah in mastna patina, ki nastane pri mešanju umazanije s starim mazivom. Za to operacijo uporabite čiste stare brisače, s katerimi poskušate odstraniti čim več materiala. Brisače močno potisnite tudi znotraj vodil. Če opazite prisotnost rje, jo odstranite z drobnozrnatim brusnim papirjem. Za dosego višjih predelov uporabite lestev.

Dvižna garažna vrata: Nasveti za vzdrževanje

2. korak: Podmažite vodila
Ko je čiščenje končano, uporabite WD-40 večnamenski izdelek, ga nanesite na vodila in pustite delovati nekaj minut. Ta izdelek ima omogoča odstranjevanje maščob in umazanije. Uporabite krpo za zbiranje ostankov umazanije. Na teh točkah ponovno razpršite majhno količino izdelka, da boste dele namazali.

Dvižna garažna vrata: Nasveti za vzdrževanje

3. korak: Podmažite spoje in koleščka
Če so garažna vrata še vedno hrupna in ne drsijo tekoče, bo potrebno mazati vse spoje med elementi. Ta operacija zahteva več napora, saj boste morali delovati na celotni dolžini vodil. Postavite se v garažo in uporabite natančno pršenje pametne slamice WD40 večnamenskega izdelka, da mazivo precizno nanesete na vsa koleščka in vse spoje vodil.  Odvečno tekočino odstranite s čisto, suho krpo.

Sklep

Tako kot vsi mehanizmi tudi dvižna vrata potrebujejo občasno vzdrževanje. Nasvet je, da to storite nekajkrat na leto, saj se v tako kratkem času prekomerna umazanija ne bo nabrala in čiščenje bo lažje. Če sledite našim nasvetom, kako mazati garažna dvižna vrata, bo mehanizem še dolgo časa deloval tekoče ali hrupa!

Preberite si več o WD-40 večnamenskem izdelku: WWW.WD40.SI
WD40 izdelke lahko kupite tudi v Merkurju