Kolesar moštva Santa Cruz Syndicate, Luca Shaw se iz leta v leto vozi hitreje. Potem, ko je prejšnjo sezono končal s številnimi uvrstitvami med najhitrejšo dvajseterico je letošnjo sezono otvoril z 2. mestom na uvodni dirki serije “Downhill Southeast” v Windrock-u (USA).
.

Situacija s COVID19 je zagotovo premešala karte.

DH Windrock 2020 - LUCA SHAW odličen drugi!

Luca Shaw ni vajen tako poznega koledarja dirk. Foto: WD-40 BIKE.

.
Luca Shaw pravi, da je občutek precej nenavaden, ker smo že Junija in se še ne tekmuje na dirkah svetovnega pokala.  Odkar so začeli odpovedovati dirke je do tega vikenda svoje DH kolo vozil le enkrat. Tudi trenira drugače saj je bilo treba spremeniti načrt in tempirati svojo formo na druge datume kot so bili sprva mišljeni.

.

DH Windrock 2020

DH Windrock 2020 - LUCA SHAW odličen drugi!

Na poti do drugega mesta na Windrock 2020. Photo: Mack Faint

.
Luca pravi, da pogreša adrenalin, ki ga dobi pri dirkanju z najhitrejšimi kolesarji tega sveta. Ker se prva dirka svetovnega pokala začne šele v začetku septembra so lokalne dirke dober pokazatelj trenutne forme. Dirke v Windrocku se je udeležil tudi zato, ker se na štartni listi vedno pojavi tudi nekaj znanih imen svetovne scene.

.

Njegov “dirkalnik” – Santa Cruz V10

DH Windrock 2020 - LUCA SHAW odličen drugi!

Luca Shaw in njegov Santa Cruz V10 MX. Foto: Daniel Sapp (Pinkbike)

.
Letos je rahlo modificiran v primerjavi s prejšnjo sezono. Odločil se je , da bo vozil sedaj 29-palčno kolo spredaj in 27,5-palčno kolo na zadnjem delu. Vozi velikost XL. Ker tako kolo trenutno še ni v prosti prodaji, Luca vozi prototip okvirja. Pravi, da ima serijske “linke” prototip pa je le zadnja nihajka, da ustreza velikosti 27,5 palčnega kolesa, hkrati pa ima še vedno enako geometrijo kot 29″ verzija kolesa.

Da bo vse pripravljeno in delovalo kot po maslu skrbi njegov mehanik Tom Duncan, za lažjo dosego teh ciljev pa uporablja izdelke WD-40 BIKE 😉
Več informacij o dirki si lahko preberete na strani PINKBIKE.