tracking

banner mup 1920x385

O nas

Zgodovina

O nasWD-40, za mnoge prva izbira za reševanje različnih težav. Večnamenski izdelek WD-40 Multi-Use Product ostaja ena izmed najbolj prepoznavnih blagovnih znamk, ki se uporabljajo v gospodinjstvih in pri strokovnih uporabnikih po celem svetu.

WD-40 so pred 60 leti izumili trije zaposleni v podjetju Rocket Chemical Company. V majhnem laboratoriju v San Diegu v Kaliforniji so poizkušali ustvariti formulo za preprečevanje rjavenja in razmaščevanje za uporabo v vesoljski industriji.

Ekipo je vodil kemik Norm Larsen, ki je iskal raztopino za izpodrivanje vode za agencijo NASA za zaščit rakete Atlas pred rjavenjem in korozijo. Larsen je z ekipo potreboval 40 poizkusov, da je prišel do svetovno znane formule. Od tu izhaja ime izdelka, WD-40.

Kmalu so zaposleni izdelek začeli odnašati domov in odkrili številne možnosti vsakodnevne uporabe. Tako je Larsen začel eksperimentirati in WD-40 Multi-Use Product začel polniti v aerosolne pločevinke, ki so na trgovinske police prišle leta 1958.

V dveh letih se podjetje dvakrat povečalo in leta 1969 se iz Rocket Chemical Company preimenovalo in prevzelo ime po svojem edinem izdelku, WD-40.

Skozi leta so tisoči uporabnikov pisali podjetju WD-40 in z njim delili svoje edinstvene (včasih resnično čudaške) uporabe izdelka. Ena izmed najbolj zanimivih opisuje voznika avtobusa v Aziji, ki je uporabil WD-40, da je odgnal pitona, ki se je zvijal pod podvozjem. Drug primer govori o policistih, ki so uporabili WD-40, da bi rešili golega vlomilca, ki se je zagozdil v prezračevalnem jašku.

Formula je skrbno varovana skrivnosti in je še danes nespremenjena, ljudje pa še naprej odkrivajo nove načine uporabe znamenite modro rumene pločevinke.

Naše blagovne znamke

Podjetje WD-40 poleg legendarne modro rumene pločevinke danes ponuja široko ponudbo izdelkov, ki omogočajo različnim industrijskim in gospodinjskim uporabnikom, entuziastom in ljubiteljem specialno vzdrževanje in čiščenje.

• WD-40 Specialist je profesionalna linija izdelkov, ki so namenjeni za zahtevne naloge ljubiteljev domačih opravil, obrtnikov in industrijskih uporabnikov.
• WD-40 BIKE je najnovejša linija izdelkov blagovne znamke WD-40 in vključuje mešanice za vzdrževanje celotnega kolesa, ki izboljšajo njegovo delovanje

Naj si gre za odstranjevanje barv s sten, vzdrževanja strojev ali skrb za brezhibno stanje vašega motocikla ali kolesa, WD-40 s svojim vrhunskim delovanjem ostaja prva izbira za tovrstna opravila. WD-40 reši vse težave!

 

Kontaktirajte nas

HINT d.o.o., Vir, Zoisova 34, SI-1230 Domžale

© 2021 WD-40 Company