Globinsko čiščenje je svojevrstno čiščenje, ki potrebuje strokoven pristop in poznavanje dela. Globinsko čiščenje avtomobilov, sedežnih garnitur in talnih oblog je kar zahtevna naloga, ki za dobro izvedbo zahteva profesionalne stroje, profesionalna čistilna sredstva in strokovno znanje. Preberite zakaj priporočamo, da nego vašega avtomobila na vsake toliko časa prepustite strokovnjakom.

 

Kaj je Globinsko čiščenje avtomobila?

Globinsko čiščenje sedežev, notranjosti avta in preprog je kemično čiščenje. To je postopek s katerim se odstrani bakterije, celotno umazanijo in vonjave v notranjosti vašega vozila. S tem načinom čiščenja si zagotovite boljše počutje v vašem vozilu in trajnejšo kvaliteto notranjih materialov.

Seveda pa je pred tem treba temeljito poskrbeti za notranjost avtomobila. Strokovnjaki z industrijskim sesalcem natančno posesajo vse notranje površine. Pobrišejo seveda tudi armaturno ploščo, in steklene površine.  Po končanem postopku ročnega pranja, bo tako vozilo popolnoma suho, povečan pa bo tudi sijaj avtomobila. Osnovno čiščenje lahko opravite doma, priporočamo pa, da enkrat v letu privoščite avtu strokovno globinsko čiščenje saj tako podaljšujete življenjsko dobo in ohranjate lep videz vozila.

 

Odstranite neprijeten vonj in umazanijo

Kdaj priporočamo globinsko čiščenje vozil? Vsaj enkrat letno ali:

  • kadar je umazanija vidna – “zažrta” umazanija v tleh, madeži od hrane ali pijače
  • zaradi podaljšane dobe kvalitete usnja
  • zaradi nalaganja odmrle kože in las v tekstilne dele vozila
  • zaradi vožnje hišnih ljubljenčkov
  • v poletnem obdobju zaradi potenja
  • če v avtomobilu kadite

Okolju prijazna čistila

Notranjost vašega vozila strokovnjaki ponavadi temeljito suho posesamo: sedeže, tla, tepihe, vrata, strop in prtljažnik. Ko s tem opravijo, nadaljujejo s kemičnim čiščenjem kjer uporabijo globinski kemični sesalec.

Posebnost dobrega čiščenja pa je tudi v specializiranih čistilih, ki so namenjena občutljivemu čiščenju materialov vašega vozila. Ta čistila v kombinaciji z dobrimi sesalci in ostalimi pripomočki odlično odstranijo umazanijo, bakterije, pršice, prašne delce in neprijeten vonj.

 

Avto postane spet kot nov

Ko se globinsko očisti vaše sedeže, varnostne pasove, tepihe, strop in prtljažnik na koncu ostane še delo s premazi. Premaze se nanese na armaturo, volan, vrata in predel okoli menjalnika.

Na koncu je potrebno počakati da se notranjost vozila posuši. Po tem postopku je avto odišavljen in brez neprijetnih vonjav, v njem pa je bolj svež občutek.

 

Kaj sploh je globinsko čiščenje avtomobila?

Globinsko čiščenje pričara nov občutek avtomobila. Foto:freeimages.com

 

Tako čiščenje prepustite strokovnjakom.

Včasih je najbolje, da takšne posege prepustimo specialistom. Zakaj?

  • Ker imajo znanje in izkušnje
  • Ker imajo vso potrebno opremo
  • Ker je takšno čiščenje delikatna stvar in niso vsi materiali enako odporni. Za primer lahko vzamemo strop avtomobila kjer je tanka meja, da le ta ne odstopi.

 

Če se boste teh posegov lotili sami lahko avtokozmetične izdelke kupite v TRGOVINI KA3.

Nasvet: Pri osnovnem čiščenju avtomobila podmažite okove vrat z WD-40 večnamenskim izdelkom. Prav tako lahko na tesnila okoli vrat nanesete WD-40 silikonski sprej, da bodo še naprej tako mehka.

Kaj sploh je globinsko čiščenje avtomobila?