Garažna vrata so največji gibljivi del vaše hiše in se vsako leto dvignejo vsaj tisočkrat. Zato je zelo pomembno, da jih dobro vzdržujemo, da lahko delujejo pravilno, učinkovito in nemoteno. Kar zadeva vzdrževanje garažnih vrat, obstaja več nasvetov, ki jim lahko lastniki sledijo in tako poskrbijo, da bodo še naprej nemoteno delovalaNi jih potrebno zamenjati z novim ali porabiti denarja za nepotrebna popravila. Garažna vrata bi bilo potrebo vzdrževati na tri mesece ali vsaj po potrebi. 

Ohranjanje in vzdrževanje garažnih vrat ni znanost. Vse, kar je nujno, da veste je nekaj nasvetov in trikov in imeli boste garažna vrata, ki se premikajo in delujejo neopazno kot nova. V pomoč vsem lastnikom, ki niso prepričani, kaj je treba storiti za vzdrževanje garažnih vrat, je tukaj nekaj pomembnih nasvetov, s katerimi boste lažje začeli.

Pravilno čiščenje garažnih tirov 

Če imajo vaša garažna vratia škripajoč zvok ali so postala lepljiva, ni pravilno, če jih takoj pošpricate z mazilom. To ne bo pomagalo pri pravilnem delovanju garažnih vrat, prav tako pa bo to vplivalo na tire garažnih vrat. Razprševanje primernega maziva čez tire garažnih vrat, ne da bi jih najprej pravilno očistili, lahko povzroči nabiranje trdnih delcev, ki se bodo s časom strdili in vplivali na brezhibno delovanje vaših garažnih vrat. 

Namesto da bi hiteli z mazanjem garažnih vrat, morate najprej temeljito očistiti tire garažnih vrat. Potrebno je le to, da preprosto obrišete notranjost steze garažnih vrat s čisto vlažno krpo. Ko je notranjost tirov čista, jo obrišite s suho krpo in nato nanesite mazivo. Če potrebujete rešitev, kako se znebiti lepljivih ostankov na tirih garažnih vrat, lahko uporabite WD-40. WD-40 je idealen, kot mazivo za garažna vrata. 

Namestitev vremenskih tesnil 

Če želite prihraniti nekaj denarja, je namestitev vremenskih tesnil na garažna vrata odlična priložnostPrav tako boste s tem preprečili,  da bi v garažo vstopila vlaga, kar bo notranjos garaže ohranjalo varno in zdravo. Vremenska tesnila je treba namestiti na spodnji strani garažnih vrat, na okvirju vrat in med ploščami garažnih vrat za njihovo najboljše učinkovito delovanje. 

Poravnanje garažnega senzorja 

Senzorji garažnih vrat so pomemben sestavni del, ki je nujno potreben za pravilno delovanje garažnih vrat. Eden od razlogov, ki onemogoči pravilno delovanje, je, da so premaknjeni iz pravilnega položaja in potrebujejo ponovno namestitev. Vse, kar morate storiti, da poravnate senzorje garažnih vrat, je, da jih rahlo potisnete v pravo smer in položaj. Da bi bili v pravilnem položaju, morajo biti obrnjeni drug proti drugemu. Če niso pravilno poravnanividite utripajoče rdeče lučke, kar pomeni, da jih je potrebno poravnat. Ko so poravnani in postavljeni pravilno, boste videli, da utripajoče luči izginejo, zamenja pa jih neutripajoča rdeča luč. 

Ponastavite odpiranje garažnih vrat 

Če se garažna vrata za kratek čas zaprejo, preden se samodejno odprejo. Če prenehajo delovati, preden se popolnoma zaprejo, je treba ponovno ponastaviti odpiranje garažnih vrat. Za vsa garažna vrata obstajajo posebna navodila za ponastavitev in tukaj so osnovni koraki, ki jih morate upoštevati 

  • Izklopite napajanje garažnih vratih
  • Počakajte 10 sekund
  • Vklopite napajanje

Ko se vrata spet vklopijo. Pritisnite gumb s puščico navzdol, dokler se garažna vrata popolnoma ne zaprejo. 

Pravilno podmazovanje hrupnih garažnih vrat 

Pri učinkovitem delovanju garažnih vrat je najpomembnejše pravilno mazanje. Pomaga se znebiti škripajočega hrupa, pri odpiranju in zapiranju vratZagotavlja njihovo nemoteno in brezhibno delovanje. Pri podmazovanju garažnih vrat je najbolje uporabiti mazivo za garažna vrata. To še posebej dobro deluje na delih garažnih vrat, kot so verižna tirnica, kovinski valji, kroglični ležaji, tečaji, nastavki, ključavnica in kljukaKot mazivo za garažna vrata lahko uporabite WD-40 Multi-Use-ProductNe samo da omogoča nanos pravih količin, ampak tudi zagotavlja zaščitno prevleko pred vlago, ki vodi do rje in korozije. 

WD-40 je najboljša izbira za podmazovanje garažnih vrat in jih ohranja v vrhunski formi že več kot 60 let. Vsestransko se uporablja, saj ne zagotavlja samo mazanja na garažnih vratih, ampak pomaga tudi pri preprečevanju rje in korozije. Prav tako lahko prenese vročino ali mraz, zaradi česar je idealen za podmazovanje garažnih vrat. Prav tako ne postane gumijast in ne vleče nase prahu, kot to običajno počne motorno olje ali mehanična mast. 

Tukaj je nekaj delov garažnih vratih, kjer morate uporabiti WD-40-Multi-Use-Product (večnamenski produkt) :

Vzmeti: velikodušno razpršite WD-40 na vse vzmeti. Prepričajte se le, da niso premočeni

Tečaji: Podmažite točke, kjer se tečaji vrtijo. Vendar pazite, da na plastične tečaje ne nanašate produkta, saj jih lahko le ta poslabša

Valjarji: WD-40 kot mazivo garažnih vrat, temeljito nanesite na valje garažnih vrat.

Ključavnice: če imate težave z odklepanjem in zaklepanjem, pokrovček popolnoma prekrijte z produktom